Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεργασία ΕΝΠΕ – Υπουργείων για επιχειρήσεις- Δημόσια Υγεία


Ο Περιφερειάρχης  ενημέρωσε ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, αλλά και ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή  επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να παρέμβουν οι Περιφέρειες όπου απαιτείται στη διαχείριση ζητημάτων που  προκύπτουν από τον κορωνοϊό.
Για τα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, από τα Υπουργεία διαμηνύθηκε στους Περιφερειάρχες ότι αυτά θα αντιμετωπίζονται κεντρικά. Σε ο, τι αφορά  τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας, προς το παρόν οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι να διαβιβάζονται άμεσα στο Υπουργείο τα όποια αιτήματα  υποβάλλονται και στη συνέχεια να αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.
Μεγάλες οι ανάγκες από αίμα
Στο πλαίσιο των οδηγιών και των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας, εντάσσεται – όπως ανάφερε ο Περιφερειάρχης-  και η διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, ενώ αντίστοιχες θα ακολουθήσουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.
Η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις δύο μονάδες που λειτούργησαν σήμερα, μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες και τα συνεργεία αιμοληψίας των δύο νοσοκομείων και κάλεσε όλους όσοι μπορούν να προσφέρουν αίμα να προσέλθουν για αιμοδοσία, προκειμένου όπως είπε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν την τρέχουσα περίοδο.
Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και τη Δευτέρα (ώρες 9 π.μ.-3 μ.μ.), ενώ για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr