Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ορίζοντες Ηπείρου: «Ιατρικός εξοπλισμός PET-CT και μονάδα παραγωγής ραδιοφαρμάκων»: Πρέπει να παρέμβουμε ως Περιφέρεια τώρα


Με αφορμή την ακύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» δηλώνει:
Στις περιπτώσεις που τα γεγονότα μας προλαβαίνουν δε χωράνε ούτε καταγγελίες ούτε βαρύγδουπες ανακοινώσεις.
Μια τέτοια περίπτωση εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, του ιατρικού εξοπλισμού PET-CT και της μονάδας παραγωγής ραδιοφαρμάκων (κυκλοτρόνιο), διαγνωστικής υποδομής για καρκινικούς όγκους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται εντελώς αναίτια να ακυρώσει τη δρομολογημένη δωρεά του «Στ. Νιάρχος», προς τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Κατανοούμε πως η ηθική μας στήριξη στη διεκδίκηση του αυτονόητου δεν αρκεί, καθώς τις επόμενες ώρες λογικά θα ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για την ακύρωση της δωρεάς και ως εκ τούτου, η ευθύνη πέφτει τώρα στις πλάτες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Νομού Ιωαννίνων αλλά και των άλλων τριών Νομών της Ηπείρου.
Ως παράταξη, εξουσιοδοτούμε την Περιφερειακή Αρχή είτε να συντάξει ψήφισμα εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου που να σταλεί άμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είτε να παρέμβει προς αυτήν, με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να ανατραπεί η νομοθετική πρωτοβουλία που θα ακυρώσει την προμήθεια του κυκλοτρονίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Δεν είναι λογικό όταν μας χαρίζουν κάτι, να το αρνούμαστε και αύριο να αναζητούμε ενδεχομένως ως Περιφέρεια, τη χρηματοδότηση της μονάδας από το ΕΣΠΑ, όπως συνέβη ήδη καλώς, σε άλλη Περιφέρεια της χώρας.