Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Απόρθητα τα σύνορα της Ηπείρου με drones, κάμερες και οχήματα


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το πέρας σύσκεψης παρουσία των Δημάρχων της περιοχής, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων όπως η προμήθεια οχημάτων, θερμικών καμερών, drones και άλλων συστημάτων.
Η δύναμη της Frontex καθίσταται πλέον επιχειρησιακή για τον έλεγχο των παραμεθόριων σημείων της Ηπείρου.
Ο κ.  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επισήμανε:
«Η πρώτη προτεραιότητα, ξεκινά από την ανάγκη η χώρα μας, να είναι ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπά στην μεθόριο, ο στόχος μας είναι, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, όλων όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο τρόπος με τον οποίον επιχειρεί η Αστυνομία να ελέγξει όλες τις παράνομες διακινήσεις, από και προς την χώρα, καθώς και ο στόχος μας, να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς.
Προς τον σκοπό αυτό, χορηγούμε προς την Περιφέρεια Ηπείρου νέα 12 οχήματα, που παραδόθηκαν αυτές στις ημέρες, αλλά 24 οχήματα μέχρι τέλος Μαρτίου και βεβαίως για τον καλύτερο έλεγχο και φύλαξη των συνόρων έχουμε μια σειρά από εξελίξεις. Καταρχήν η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή, δηλαδή θα αποκτήσει προσωπικό.
Οι πρώτοι 2.500 συνοριοφύλακες θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων. Ένα από αυτά, είναι και οι Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου εδώ θα έχουμε και επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex. Θα στείλουμε σύντομα drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα, θα είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό και μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς και θερμικές κάμερες, που είναι αναγκαίες».