Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Καψάλης Κωνσταντίνος: "Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Χρυσοχοΐδη"

Με αφορμή τη σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τις δεσμεύσεις του για την προστασία των συνόρων ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ικανοποίηση δεχτήκαμε τις δεσμεύσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την προστασία των συνόρων.
Ως Δήμος Πωγωνίου επανειλημμένα είχαμε απαιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από το αρμόδιο υπουργείο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της παραμεθορίου για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και την μείωση της εγκληματικότητας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της μεθορίου και την ενίσχυση της αστυνόμευσης ώστε τα σύνορα να γίνουν απόρθητα και οι κάτοικοι της περιοχής να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς.  Οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν με θερμικές κάμερες, οχήματα και drones ενώ η δύναμη της Frontex θα είναι πλέον επιχειρησιακή και θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.
Δηλώνουμε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο υπουργός υιοθετεί αυτό που χρόνια τώρα «φωνάζουμε» ως Δήμος Πωγωνίου ότι ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα και αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων».

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ