Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Συνελήφθη αλλοδαπός στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από (36) κιλά κάνναβης


O δράστης δε συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει

Αναζητείται συνεργός του

Συνελήφθη χθες (15-02-2020) τα ξημερώματα στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για αντίσταση και απείθεια, ενώ αναζητείται συνεργός του.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, απορρίπτοντας από το αυτοκίνητο δύο σάκους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος σημειώνεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες μετέφεραν με το παραπάνω αυτοκίνητο, δύο σάκους που περιείχαν (4) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (36) κιλών και (350) γραμμαρίων, τα οποία και περισυλλέγησαν από τους αστυνομικούς.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-36- κιλά και -350- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών
το χρηματικό ποσό των -240- ευρώ και
κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.