Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Τρίτης


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τρίτης 19 Νοεμβρίου καθώς προβλέπεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας,  με τα φαινόμενα μάλιστα τοπικά να έχουν και μεγάλη ένταση.
Αναλυτικά για την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να κυριαρχήσει η συννεφιά σε όλη σχεδόν τη χώρα η οποία κατά τόπους θα είναι αυξημένη κυρίως στα δυτικά οπότε αναμένεται να εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα και ενδεχομένως στα δυτικά παράκτια τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελοποννήσου.
Αργά την νύχτα της Τρίτης προς τα μεσάνυχτα και ξημερώματα Τετάρτης, αναμένεται μια νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο  και θα εκδηλωθούν έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδευτούν από ισχυρές ριπές ανέμων και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Μάλιστα στο κεντρικό και κυρίως βόρειο Ιόνιο και στα δυτικότερα τμήματα της Ηπείρου ενδέχεται τα φαινόμενα να αποκτήσουν πρόσκαιρα και σφοδρό χαρακτήρα.
Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα πρέπει να επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας δεν αποκλείεται τη νύχτα τα φαινόμενα να ενταθούν.
Οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 5-6 Μποφόρ, τη νύχτα όμως η ένταση θα φτάνει κατά τόπους και τα 8 Μποφόρ.
Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.