Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Συνέντευξη τύπου της κας Μάρθας Παπαδοπούλου την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 12:30, στο κτήριο του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ηπείρου (ΙΑΜΗ)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Η Πρόεδρος των ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου (Ι.Α.Μ.Η.) κ. Μάρθα Παπαδοπούλου, ο Όμιλος Παιδαγωγικών Μελετών (Ο.ΠΑΙ.Μ.), η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Ηπείρου και η Περιφέρεια Ηπείρου, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου  και ώρα 12.30 μ.μ. στο κτήριο του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ηπείρου (ΙΑΜΗ), στον πρώτο όροφο, με αφορμή την ανοιχτή επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η Παιδαγωγική του Célestin Freinet: Δουλεύοντας για ένα δημοκρατικό, ανοιχτό, συνεργατικό σχολείο».
Σκοπός της ημερίδας είναι, αρχικά, η γνωριμία με την παιδαγωγική Freinet (Φρενέ), η οποία εφαρμόστηκε για πολλά χρόνια στην γαλλική εκπαίδευση καθώς και η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, οι οποίες είναι δυνατόν να εφαρμοστούν  στο ελληνικό δημόσιο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί θα έλθουν σε επαφή με τα παιδαγωγικά εργαλεία ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να γίνονται μέτοχοι της δημιουργικής και καινοτόμου διαδικασίας, μέσα από την οποία θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, κοινωνοί των αρχών, των κανόνων και των θεσμών λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Παράλληλα θα αναλυθεί και ο καθοδηγητικός ρόλος του δασκάλου.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Γ.Α.Κ. – Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου, Σουφαρί Σαράι, (Δ. Φιλοσόφου και Γλυκήδων), το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 από τις 9.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.

Η Πρόεδρος του Ι.Α.Μ.Η.
Μάρθα Παπαδοπούλου