Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, μέλη κυκλώματος, που ενέχονται στη μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια αλλοδαπών


Οι διακινητές θα λάμβαναν ως χρηματική αμοιβή το χρηματικό ποσό των -12.000- ευρώ

Η εμπεριστατωμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, οδήγησαν στη σύλληψη μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες (28-10-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 44, 19 και 20 ετών, μέλη κυκλώματος, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα έξι αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών στο εξωτερικό και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην πόλη των Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν έξι αλλοδαπούς (πέντε άντρες, ηλικίας 19, 20, 23, 26 και 31 ετών καθώς και μία 19χρονη γυναίκα), προκειμένου να μεθοδευτεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι έξι αλλοδαποί παρελήφθησαν από τους διακινητές το πρωί της ίδιας ημέρας από την Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ ο καθένας, ως αμοιβή στους διακινητές.
Το ανωτέρω όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών, κατασχέθηκε καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.