Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Σπύρος Ριζόπουλος: «Γαλάζια» ντροπή στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης αποφάσισε να αφαιρέσει τις Γαλάζιες Σημαίες από τρεις παραλίες της Πρέβεζας γιατί στους έκτακτους ελέγχους που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος.
Πρόκειται για μια απόφαση που ντροπιάζει την Ήπειρο και ειδικότερα την Πρέβεζα. Οι ευθύνες της Περιφέρειας συνολικά αλλά και ειδικότερα του αντιπεριφερειάρχη Ευστράτιου Ιωάννου είναι μεγάλες. Ειδικότερα, από το γεγονός ότι ο κ. αντιπεριφερειάρχης είναι άνθρωπος του Τουρισμού με πολυετή παρουσία στα θεσμικά όργανα του κλάδου.
Δυστυχώς, όπως έχω τονίσει πολλές φορές ως τώρα, στην Ήπειρο δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Τουρισμός είναι μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και ευαίσθητη για να την αντιμετωπίζουμε ως ευκαιρία «αρπαχτής».
Έχω τονίσει, επίσης, ότι οι μεγάλοι δρόμοι που πλέον διασχίζουν την Ήπειρο κάνοντας εύκολη την πρόσβαση στην περιοχή μας είναι ευχή και κατάρα.
«Ευχή», όταν είσαι έτοιμος να υποδεχθείς τους επισκέπτες και να τους προσφέρεις το τουριστικό προϊόν που διαφημίζεις, ώστε να καταστείς ανταγωνιστικός και κυρίως ελκυστικός για να παρατείνουν την παραμονή τους και κυρίως για να επιστρέψουν στο μέλλον.
«Κατάρα», όταν δεν έχεις τις υποδομές και τη νοοτροπία να τους εξυπηρετήσεις και τελικά τους διώχνεις μακρυά και δυσαρεστημένους.
Ζούμε σε μια άκρως ανταγωνιστική εποχή, σε μια χώρα που υποδέχεται πολλά εκατομμύρια τουρίστες. Δεν επιτρέπεται η Ήπειρος, ένας τόπος μοναδικός με τόσες φυσικές συνδυαστικές δυνατότητες, να μην έχει ένα σημαντικό κομμάτι στην πίτα των δισεκατομμυρίων ευρώ που διακινείται στη χώρα.
Ο Τουρισμός χρειάζεται όραμα, επένδυση, εκπαίδευση και μεράκι. Από όλους: από τον περιφερειάρχη έως τον τελευταίο εργαζόμενο σε αυτόν. Και αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ήπειρο.
Οι δυνατότητες παρέμβασης του θεσμού της Περιφέρειας είναι μεγάλες, όπως έχουμε αποδείξει με το πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου. Από το ενιαίο παραλιακό μέτωπο έως το πρόγραμμα Πίνδος, η περιοχή μας μπορεί και πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τουριστικής ανάπτυξης. Αυτό, εκτός από θέσεις εργασίας θα φέρει γενικότερη ανάπτυξη και αύξηση του συνολικού Ακαθάριστου Προϊόντος της Περιφέρειας.
Ελπίζουμε ότι στη νέα θητεία της περιφερειακής αρχής που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρξει επιτέλους το όραμα αλλά και η σκληρή δουλειά που χρειάζεται.
Οι Ορίζοντες Ηπείρου θα είναι εκεί, έτοιμοι με τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναγέννηση του Τουρισμού και της Ηπείρου.

Από το γραφείο Τύπου