Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Νεγράδων Ιωαννίνων, τρείς αλλοδαποί, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -52- κιλών και -900- γραμμαρίων, που βρέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (22-06-2019) το μεσημέρι, στην περιοχή των Νεγράδων Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρία άτομα, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 32, 29 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εισαγωγής στην χώρα και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες στην περιοχή των Νεγράδων, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα είχαν φορτώσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις σάκους με ακατέργαστη κάνναβη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Το παραπάνω αυτοκίνητο εντοπίστηκε έμφορτο και εγκαταλελειμμένο, σε δύσβατη δασική περιοχή των Μηλιωτάδων Ιωαννίνων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -35- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -52- κιλών και -900- γραμμαρίων.
Από τον περαιτέρω έλεγχο του ανωτέρω οχήματος διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη λοιπών ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, (100) δολαρίων και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.