Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Άρτα: Παρουσίαση Ιστορικού Μυθιστορήματος του Γιάννη Κωτσοκώστα, την Πέμπτη 27 Ιουνίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ο Νόμος των Διαδόχων
Γιάννης Κωτσοκώστας
Πέμπτη 27 Ιουνίου, Άρτα
Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Γιάννης Κωτσοκώστας, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, σας παρουσιάζουν το νέο ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο "Ο Νόμος των Διαδόχων" την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 20:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.
Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν η Βαρβάρα Παπαδοπούλου (Δρ Αρχαιολόγος, προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Άρτας), η Ανθή Αγγέλη (Αρχαιολόγος, προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Πρέβεζας) και η Μαρία Δέτσικα (Φιλόλογος).
Για συνέντευξη με τον συγγραφέα, ενόψει της παρουσίασης, ή περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, παρακαλούμε καλέστε στο 211012 6900 ή στείλτε μήνυμα στο iwrite.pr2@gmail.com
Οπισθόφυλλο
Αρχές του 10ου αιώνα. Ο θρόνος της Κωνσταντινούπολης χηρεύει, καθώς ο νεαρός βασιλιάς Λέων πεθαίνει αναπάντεχα.
Ο γιος και διάδοχός του είναι μόλις ενός έτους. Έτσι, οι ισχυρότεροι άνδρες της αυτοκρατορίας αναζητούν τον καταλληλότερο συναυτοκράτορα.
Ο πατριάρχης Νικόλαος, θείος του μικρού δικαιωματικού βασιλιά, θέλει κάποιον ικανό και έντιμο, για να διαφυλάξει την κληρονομιά του ανιψιού του χωρίς να τον παραμερίσει. Ο ρέκτωρ Μιχαήλ Ντουρώνης, ο ισχυρότερος συγκλητικός, θέλει κάποιον ικανό αλλά αμαθή, ξένο της εξουσίας, κάποιον που θα μπορεί να εντυπωσιάζει και να χειραγωγεί. Ο λογοθέτης του δρόμου Θεόδοτος θέλει κάποιον με κύρος αλλά απλοϊκό, αρκετό για να εφαρμόζει χωρίς προβλήματα τις αποφάσεις που θα παίρνει για λογαριασμό του αυτός και οι γραφειοκράτες του.
Οι τρεις τους δε θα συμφωνούσαν ίσως για τίποτα, συμφωνούν όμως στο πρόσωπο του συναυτοκράτορα.
Ο Νικηφόρος Δρυηνός μοιάζει ιδανικός. Ανίκητος στρατηγός, ήρωας της αυτοκρατορίας και συνάμα ταπεινής καταγωγής και σχεδόν αγράμματος. Έχει όλα τα προσόντα και προσφέρει όλες τις εγγυήσεις. Θα του παραδώσουν την απόλυτη εξουσία, λίγο πριν την πάρει μόνος του. Θα μετανιώσουν πολύ γρήγορα. Ίσως δεν προλάβουν ούτε αυτό.
Ο συγγραφέας
Ο Γιάννης Κωτσοκώστας γεννήθηκε στη Ρόδο το 1978 και κατάγεται από τα Τζουμέρκα. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Αρχαιολογία (2001) και Ιστορία (2015). Ζει στην Άρτα, όπου και εργάζεται ως αρχαιολόγος. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά και έχουν ένα γιo, το Γιώργο.