Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Λήγει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου η προθεσμία για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο


Από το Κτηματολόγιο συνιστούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων να προσέρχονται στα Γραφεία Κτηματογράφησης πριν από τη λήξη των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων, όπου θα πιστοποιείται μέσω συγκεκριμένες διαδικασίας η εμπρόθεσμη προσέλευσή τους και θα ορίζεται ραντεβού σε μεταγενέστερο χρόνο, προκειμένου να υποβάλλουν χωρίς ταλαιπωρία τις δηλώσεις τους, όταν θα έχουν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 λήγει το εξάμηνο για 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη. 
Μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 17 Ιουνίου, λήγει το εξάμηνο για άλλες επτά περιοχές: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία Β’ Τμήμα, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.
Όπως εξηγούν από το Κτηματολόγιο, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα ακίνητά τους διότι αν δεν το κάνουν κινδυνεύουν να μην κατοχυρώσουν την περιουσία τους και να τη χάσουν.
Επιπλέον, η σωστή υποβολή δηλώσεων γλιτώνει τους ιδιοκτήτες από ταλαιπωρία και κόστος.
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι η υποβολή των δηλώσεων να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Κτηματολογίου, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω των κωδικών TAXISnet των ενδιαφερομένων.