Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Πρεσβευτές της πόλης των Ιωαννίνων στην Κροατία τα Εκπαιδευτηρία ΓΕΝΕΣΙΣ



          Πρεσβευτές της πόλης των Ιωαννίνων στην Κροατία είναι οι μαθητές της Α’ τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στο πλαίσιο της πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής που θα πραγματοποιήσουν στην πόλη του Ντουμπρόβνικ.
          Η εκπαιδευτική εκδρομή έρχεται να προσθέσει ένα λιθαράκι στην επικείμενη αδελφοποίηση της πόλης των Ιωαννίνων με την Κροατική πόλη και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, ύστερα από πρόσκληση που έλαβαν από το Δήμο του Ντουμπρόβνικ θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα μνημεία, να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της περιοχής. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ιδιωτικό Λύκειο του Ντουμπρόβνικ προκειμένου να γνωρίσουν τους συμμαθητές τους, το εκπαιδευτικό σύστημα της Κροατίας αλλά και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες αδελφοποίησης ανάμεσα στα δύο σχολεία, ενώ θα προκαλέσουν τους Κροάτες συμμαθητές τους να επισκεφτούν τα Ιωάννινα, στηρίζοντας στην πράξη την τόνωση του μαθητικού τουρισμού προς την πόλη μας.

          Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 ο κ. Νίκος Γκόλας, αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Ιωαννιτών επισκέφτηκε τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ και συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους, ενώ τους ευχαρίστησε που συμβάλουν στη διασύνδεση των Ιωαννίνων και του Ντουμπρόβνικ στηρίζοντας έμπρακτα την ανταλλαγή σχολικών εκδρομών ανάμεσα στις δύο πόλεις.
          Ο κ. Ν. Γκόλας δώρισε στους μαθητές αναμνηστικά μπλουζάκια με το Brandname της πόλης των Ιωαννίνων “Ioannina Old.New.You Greece” και είχε τη δυνατότητα να κάνει με τους μαθητές μια ουσιαστική συζήτηση για την πολύτιμη συμβολή των σχολικών εκδρομών στην τοπική οικονομία. Επίσης, ανέλυσε τις προσπάθειες του Δήμου Ιωαννιτών να καταστούν τα Ιωάννινα κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τουρίστες και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός και σε ανάλογες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι μαθητές στο μέλλον.