Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Υπουργείο Παιδείας: Απαγόρευση προεκλογικών επισκέψεων στα σχολεία


Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του και αναφερόμενο στις προσεχείς εκλογές, αναφέρει ότι απαγορεύεται η είσοδος σε εκπροσώπους συνδυασμών κατά την διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως «δεν επιτρέπεται η είσοδος των εκπροσώπων των συνδυασμών κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου».
To υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι: «Οι ενημερώσεις είναι δυνατές μονό κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και αφού προηγηθεί αίτημα από τους ενδιαφερόμενους προς τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την προβλεπομένη επίσκεψη.
Οι εκπρόσωποι κατά την επίσκεψη θα ενημερώνουν αποκλειστικά το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που το επιθυμεί και πρέπει να προσκομίζουν εξουσιοδότηση από τον/την επικεφαλής του συνδυασμού.
Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους. Δεν επιτρέπεται η διανομή προεκλογικού υλικού στους μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης».