Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα καθώς και των διακινητών τους στη θαλάσσια περιοχή Αρίλλα Θεσπρωτίας


Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών κλιμακίου ειδικών αποστολών και γραφείου ασφάλειας Κ.Λ Ηγουμενίτσας και με την συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Συβότων, εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 08-02-2019 στη θαλάσσια περιοχή Αρίλλα Θεσπρωτίας, από σκάφος της προαναφερόμενης Αρχής, πολυεστερικό σκάφος σημαίας Ιταλίας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επί αυτού. Συνολικά συνελήφθησαν, τριάντα πέντε (35) αλλοδαποί (21 άντρες - 06 γυναίκες - 08 παιδιά) οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν από τη χώρα παράνομα, καθώς επίσης και ο αλλοδαπός χειριστής ανωτέρου σκάφους. Εν λόγω σκάφος, κατασχέθηκε, ως μέσο παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε φορτηγό όχημα, το οποίο εντοπίστηκε στην Εθνική οδό Πάργας - Πρέβεζας και το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς των ανωτέρω αλλοδαπών με σκοπό την επιβίβασή τους στο προαναφερόμενο σκάφος ενώ συνελήφθη και ο οδηγός του. Ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού οχήματος και ο αλλοδαπός χειριστής ανωτέρω σκάφους θα οδηγηθούν σε αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, με την κατηγορία της εμπλοκής τους σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.