Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά


Στην υλοποίηση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά» προχωρά ο Δήμος Πωγωνίου με τις προσφορές να ανοίγουν την Πέμπτη, μετά τον ανοιχτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό.
Το έργο που έχει προϋπολογισμό δαπάνης 279.200,00€ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (Πρόσκληση 4.3.4./ΕΥΔΠ_87 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης - Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις").
Πρόκειται για το δεύτερο έργο αγροτικής αγροτικής οδοποιίας καθώς το πρώτο αφορούσε τη Δ.Ε. Καλπακίου και είχε υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ο Δήμος έχει υποβάλει άλλη μία πρότασης αγροτικής οδοποιίας, την 3η κατά σειρά, στο πρόγραμμα «LEADER»  και τις αμέσως επόμενες μέρες υποβάλλει στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» την 4η πρόταση για την περιοχή Βελλάς – Παρακαλάμου ώστε να ξεκινήσει τις μελέτες και των άλλων περιοχών.
Η μελέτη του έργου που δημοπρατείται αποτελεί την συνένωση των Οριστικών Μελετών Οδοποιίας αγροτικών δρόμων με επιμέρους τίτλους  «Βελτίωση Αγροτικών δρόμων Δήμου Άνω Καλαμα (ΤΔ Μαζαρακι, ΤΔ Παρακαλαμου)» και «Βελτίωση αγροτικού δρόμου Λιμπούσδας» και περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:
Α) Τ.Δ. Μαζαράκι του πρώην Δήμου Άνω Καλαμά, που ενώνει τον οικισμό με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο των αγροτικών δρόμων του αναδασμού της περιοχής. Το μελετώμενο τμήμα 1 έχει μήκος 0+828.67 χλμ.
Β) Τ.Δ. Παρακαλάμου του πρώην Δήμου Άνω Καλαμά,
Τμήμα 2: που ενώνει τον οικισμό με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο των αγροτικών δρόμων της περιοχής του αναδασμού του Παρακαλάμου. Το μελετώμενο τμήμα έχει μήκος 0+354,44 χλμ.
Τμήμα 3: Αγροτικό δρόμο της Λιμπούσδας. Το μελετώμενο τμήμα έχει μήκος 0+986.57 χλμ.