Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στην «Πίτα του Ηπειρώτη»


Σε έναν πολιτιστικό θεσμό, που υπενθυμίζει σε όλους εμάς τους Ηπειρώτες, την πολιτιστική μας κληρονομιά, βρέθηκαν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» και υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος, καθώς και μέλη της παράταξης.
Ο λόγος για την «Πίτα του Ηπειρώτη»,  που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας – ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο – γιορτάζοντας με ένα αυθεντικό Ηπειρώτικο πρόγραμμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν σε αυτό το μοναδικό θέαμα, παρακολούθησαν αυθεντικούς παραδοσιακούς χορούς με γνήσιο ηπειρώτικο τραγούδι, από συλλόγους και γνωστούς Ηπειρώτες μουσικούς. Πάνω από 3.000 χορευτές, πλήθος Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, έστειλαν μήνυμα για την προκοπή της Ηπείρου. Σε αυτόν τον κοινό αγώνα ήταν αφιερωμένη και η «Πίτα του Ηπειρώτη».
Ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν με Αδελφότητες του Δήμου Ζίτσας και συζήτησαν, σε καλό κλίμα και με κοινό στόχο την προαγωγή του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης, ζητήματα του Δήμου, καθώς και τις θέσεις της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», στο δρόμο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Την επόμενη ημέρα, παρακολούθησαν την «Πίτα του Ηπειρώτη», που φέτος κατάφερε να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού.
Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Νομικού προσώπου του Δήμου Ζίτσας «Άγιος Γεώργιος», ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κληματιάς Δήμου Ζίτσας «Χρήστος Καραφέρης» (φωτογραφίες), αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό αντιπροσωπευτικό δείγμα της περιοχής μας στην «Πίτα του Ηπειρώτη», αποδεικνύοντας ότι είναι άξιοι συνεχιστές της παράδοσής μας.