Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ο Παρακάλαμος στο έλεος του χιονιά

Η νέα σφοδρή χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και συνεχίστηκε  με μεγάλη ένταση για πολλές ώρες είχε σαν  αποτέλεσμα η  κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους να γίνεται με δυσκολία και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Τα σχολεία στο Δήμο Πωγωνίου, αλλά και σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων παρέμειναν  κλειστά, καθώς επίσης κλειστό παρέμεινε  το Πανεπιστήμιο και τα δικαστήρια.
Συνεργεία του δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να παραμείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι των χωριών.

Η Δημοτική αρχή κάνει έκκληση στους δημότες (πεζούς και με οχήματα), λόγω των  καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή σε όλο το Δήμο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.  Η χιονόπτωση ήταν αρκετά έντονη και σε συνδυασμό με τον πάγο που  προϋπήρχε, ειδικά στους στενούς συνοικιακούς δρόμους, καθιστά την κάθε μετακίνηση επικίνδυνη. 
Τα συνεργεία του Δήμου καθώς και μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα συνεχίζουν να δουλεύουν για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας. 
Ωστόσο, η ένταση της χιονόπτωσης και η ποσότητα του χιονιού που έπεσε ήταν τέτοια που δυσκολεύει σε  μεγάλο βαθμό την επιχείρηση αποχιονισμού.
Το αισιόδοξο είναι ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού με ισχυρούς νοτιάδες και βροχοπτώσεις που θα βοηθήσουν στο λιώσιμο του χιονιού.