Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η Περιφέρεια Ηπείρου παρούσα στην έκθεση τουρισμού, 5th Athens International Tourism Expo 2018


Η Περιφέρεια Ηπείρου παρούσα στην έκθεση τουρισμού, 5th Athens International Tourism Expo 2018, που διεξάγεται από τις 7-9/12/18 στις εγκαταστάσεις της Metropolitan Expo.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ήταν κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών, στο πλαίσιο της έκθεσης.
"Εργαζόμαστε με πρόγραμμα κι αποφασιστικότητα για να γίνει η Ήπειρος τουριστικός προορισμός 4 εποχών", υπογράμμισε ο κος Καχριμάνη στην ομιλία του. Όπως ανέφερε, "στόχος μας είναι να συνδέσουμε τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και τα τοπικά προϊόντα, πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν άλλες χώρες στην Ευρώπη. Παράλληλα, επενδύουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, με έργα κατασκευής βιολογικών καθαρισμών και αποχέτευσης σε ευαίσθητες περιοχές, όπως ο Αμβρακικός και τα παράλια της Ηπείρου, ενώ με την σήμανση μονοπατιών στα βουνά μας, στοχεύουμε στην ανάδειξη του περιπατητικού και φυσιολατρικού τουρισμού. 
Στηρίζουμε επίσης τις ειδικές μορφές τουρισμού (χιονοδρομικά κέντρα, αθλητικό τουρισμό), ενώ με περηφάνια παρουσιάσαμε την πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, την πρώτη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο τα μνημεία. 
Η Ήπειρος, κατέληξε ο κος Καχριμάνης, μπήκε δυναμικά στον χάρτη των αγαπημένων προορισμών πετυχαίνοντας την προηγούμενη χρονιά αύξηση 20-30% στον αριθμό των τουριστών που επισκέφθηκαν την περιοχή μας! Συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να ανεβάσουμε την Ήπειρο ακόμη ψηλότερα".