Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ξεκινούν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για νέους επιστήμονες


Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για 12μηνες προσλήψεις 5.500  νέων επιστημόνων για την στελέχωση 10 υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων μέσω ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για θέσεις καλά αμειβόμενες, με στόχο να υψωθεί ανάχωμα στη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό.
Οι περισσότερες θέσεις θα είναι στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας με στόχο να υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης του δημόσιου τομέα.
Εκτιμάται ότι στα χρόνια της κρίσης αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό περίπου 300.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 200.000 είναι επιστήμονες.
Το ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένο καθώς είναι η πρώτη φορά που οι αποδοχές όσων επιλεγούν με μοριοδότηση θα φτάνουν στα 1.140 ευρώ μεικτά για πτυχιούχους με διδακτορικό.
Ακόμη και τα 1.600 ευρώ θα μπορούν να φτάσουν οι αποδοχές για 10.000 πτυχιούχους έως 39 ετών που θα προσληφθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις δυναμικών κλάδων της οικονομίας μέσω ενός άλλου προγράμματος του ΟΑΕΔ επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης που σχεδιάζεται να τρέξει εντός του Οκτωβρίου.
Στόχος των προγραμμάτων είναι να ανακοπεί η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και η αξιοποίηση στην χώρα μας του εξειδικευμένου προσωπικού.