Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια και τον ΓΓ της Παρευξείνιας Τράπεζας


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο των εργασιών της συνέλευσης του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια στις 2 με 3 Οκτωβρίου 2018, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια Γρηγόρη Βασιλοκωνσταντάκη, τον γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας Δημήτρη Μάο και τον γενικό γραμματέα της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου Σεραφείμ Τσόκα.
Με τα στελέχη της πρεσβείας η συζήτησε περιστράφηκε γύρω από την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών σε ότι αφορά τη διακίνηση πρόβειου γάλακτος από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα και την αποφυγή της ελληνοποίησής του και χρήσης του στην παραγωγή φέτας ΠΟΠ. Με το στέλεχος της Παρευξείνιας Τράπεζας συζήτησε τις δυνατότητες χρηματοδότησης εξωστρεφών δράσεων μεγάλων επιχειρήσεων της Ηπείρου.
Η Παρευξείνια είναι διακρατική τράπεζα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην οποία η Ελλάδα, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν τα υψηλότερα μερίδια, και μετέχουν ακόμη το Αζερμπαϊτζάν, η Αλβανία, η Αρμενία, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ουκρανία και η Ρουμανία.