Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο αλλοδαποί, ένας 30χρονος και μία 39χρονη, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν υπαίθρια καβάντζα σε αλσύλλιο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -372,3- γραμμάρια ηρωίνης καθώς και ζυγαριά ακριβείας
Συνελήφθησαν, χθες (03-10-2018) το απόγευμα στο Γαρδίκι Ιωαννίνων, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, ένας 30χρονος και μία 39χρονη, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων σχετικά με άτομα που κατέχουν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες διακινούν συστηματικά σε τοξικομανείς στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών υπαίθρια «καβάντζα», σχεδιάστηκε στοχευμένη αστυνομική δράση, κατά την εξέλιξη της οποίας συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.
Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν, ενώ εντοπίστηκε σε αλσύλλιο στην περιοχή μεταξύ Ελεούσας και Γαρδικίου Ιωαννίνων, υπαίθρια καβάντζα, όπου οι δύο συλληφθέντες απέκρυπταν ποσότητα ηρωίνης, βάρους -372,3- γραμμαρίων καθώς και ζυγαριά ακριβείας.
Στο πλαίσιο ερευνών συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους -372,3- γραμμαρίων,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 39χρονης,
το χρηματικό ποσό των -3.475- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών,
τρία κινητά τηλέφωνα,
μαχαίρι, για τον διαχωρισμό της ηρωίνης.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.