Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Στις εναρκτήριες εργασίες του έργου “APPROVE» η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Τατιάνα Καλογιάννη


Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Κα Καλογιάννη, εκπροσώπησε την Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου στις εναρκτήριες εργασίες του έργου με τίτλο: «Advancing public participation and stake holder engagement for the improvement of renewable Energy policies” και ακρωνύμιο “APPROVE”, στο πλαίσιο του INTERREG EUROPE, με προϋπολογισμό 1.175.632€.
Οι εργασίες έλαβαν χώρα, κατά το διάστημα 22-25 Οκτωβρίου 2018, στην έδρα της Περιφέρειας Λαπωνίας (επικεφαλής εταίρος του προγράμματος), το Rovaniemi της Φιλανδίας. Συμμετείχαν η Περιφέρεια της Normandie (Γαλλία), η Περιφέρεια της Castilla y Leon (Ισπανία) και το Πολυτεχνείο του Μιλάνου (Ιταλία). 
Όλοι οι εταίροι είναι πρωτοπόροι στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης.
Στόχος του έργου είναι ο έγκαιρος σχεδιασμός των έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας που θα προωθηθούν για χρηματοδότηση την επόμενη Προγραμματική Περιόδου 2021-2027. 
Δηλαδή, τον καθορισμό των προδιαγραφών εκείνων, οι οποίες θα υποβοηθήσουν δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Περιφέρειας να χρηματοδοτηθούν για ενεργειακές παρεμβάσεις οικονομοτεχνικά βιώσιμες.
Την Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν τα στελέχη Κος Ευάγγελος Τσιάρας, Περιβαλλοντολόγος με εξειδίκευση στα ενεργειακά θέματα και η Κα Καλλιόπη Τέσια, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίοι παρουσίασαν τα έργα της Περιφέρειας που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στον τομέα αυτό και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και τα συγχαρητήρια από όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα από τον Ilari Havukainen – Διευθυντή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Λαπωνίας και Υπεύθυνο του Έργου και τον Alessandro Lué – Καθηγητή στην έδρα ενεργειακών εφαρμογών του Πολυτεχνείου του Μιλάνο.

Η Κα Καλογιάννη δήλωσε «Είμαι πολύ υπερήφανη γιατί μετά από μεγάλη προσπάθεια και εντατική εργασία έχουμε επιτύχει να αναδείξουμε της Περιφέρεια μας, ως έναν αξιόπιστο εταίρο και συνεργάτη σε Ευρωπαϊκή κλίμακα. Πλέον το έργο μας και η επιχειρησιακή μας δυναμικότητα, αποτελεί ισχυρή αναφορά και παρακαταθήκη, ώστε να διεκδικούμε με αξιώσεις και στο άμεσο μέλλον, την ανάληψη, διαχείριση και υλοποίηση,  έργων μεγάλης κλίμακας.
Σχετική, άλλωστε, επιβεβαίωση – επικρότηση για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου στα ενεργειακά ζητήματα αποτελεί η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Κο Παναγιώτη Καρβούνη, ειδικό σύμβουλο του Pierre Moscovici Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Ενεργειακού Φόρουμ, με τίτλο: «Εξοικονόμηση Ενέργειας / Τοπική Ανάπτυξη – ΑΠΕ – Επιχειρηματικότητα», που διοργανώθηκε στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr