Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Κώστας Γιαννάκος: Ανοιχτή επιστολή προς τους απανταχού Πωγωνισίους


Πωγώνι 27 Αυγούστου 2018

Αγαπητοί συμπατριώτες,
μόνιμοι κάτοικοι και απόδημοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
τέκνα της ομορφότερης περιοχής της Ηπείρου, του ακριτικού Πωγωνίου!
Μετά από 25 χρόνια συνεχούς και ενεργούς ενασχόλησής μου με τα κοινά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, το κοινωνικό μου καθήκον με καλεί, από σήμερα, να υπηρετήσω την τοπική αυτοδιοίκηση της ιδιαίτερης πατρίδας μας, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, στον δήμο Πωγωνίου!
Γνωρίζω πολύ καλά πως ο ελάχιστος χρόνος που απομένει μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές (περί τους 8 μήνες) καθώς και οι δυνατότητες που από το νόμο έχει η αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου, δεν μου επιτρέπουν να σας υποσχεθώ την επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας (που δεν είναι και λίγα) ούτε, βέβαια, φιλοδοξώ να πρωταγωνιστήσω στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι της περιοχής και να καταξιωθώ μέσα από αυτή μου την ενασχόληση!
Δεσμεύομαι όμως, να ακολουθήσω πιστά, τον κανόνα που έχω για οδηγό την τελευταία 25ετία όπου συνάδελφοί μου, συγχωριανοί, συμπατριώτες και ευρωπαίοι, με εμπιστεύονται για να τους υπηρετήσω μέσα από συλλόγους, Αδελφότητα, Ομοσπονδίες και διεθνείς Οργανισμούς, αντίστοιχα:
ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Αυτό είναι το τρίπτυχο της δικής μου φιλοσοφίας.
Αγαπητοί συμπατριώτες, όπου γης,
εσείς που νοιάζεστε για το Πωγώνι μας,
είτε επειδή ζείτε εδώ και βιώνετε τα προβλήματα της καθημερινότητας ή
γιατί οι συνθήκες της ζωής σας ανάγκασαν να βρίσκεστε μακριά του, αλλά αγωνιάτε για το παρόν και το μέλλον της πιο φτωχής περιοχής της Ευρώπης, μη διστάσετε να εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας και να απαιτείτε διαρκώς την επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν, διαχρονικά, τον ιστορικό μας τόπο.
Δυστυχώς, ζούμε σε μία κοινωνία που οι θεσμοί, γενικότερα, περνάνε κρίση και συνεχώς απαξιώνονται. Το ελάχιστο, λοιπόν, που μας απομένει είναι να είμαστε ενεργοί πολίτες.
Η δημοτική μας παράταξη "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" κι εγώ προσωπικά, πιστοί στον θεσμικό μας ρόλο, δεν θα πάψουμε, ούτε στιγμή να αναδεικνύουμε τα προβλήματα αυτά και να πιέζουμε τη δημοτική αρχή, μέσα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πωγωνίου, να τα επιλύσει, ως οφείλει.
Αυτό που θέλουμε από εσάς, είναι να μας γνωστοποιείτε άμεσα, οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή σας και αντιβαίνει ή υπολείπεται των υποχρεώσεων του δήμου.
Μην επαναπαύεστε στις υποσχέσεις του δημάρχου και των συνεργατών του, οι οποίες, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα πολλαπλασιάζονται (όπως άλλωστε το συνηθίζουν) ούτε από τις επιλεκτικές μικροεξυπηρετήσεις προεκλογικού χαρακτήρα.
Οι Πωγωνίσιοι, όπου γης, δικαιούνται και απαιτούν το μοναδικής φυσικής ομορφιάς και ιστορικής κληρονομιάς ΠΩΓΩΝΙ, να γίνει φιλικό για τους μόνιμους κατοίκους και ελκυστικό για τους απόδημους, χωρίς προαπαιτούμενα και εκπτώσεις!

Κώστας Γιαννάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου