Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάρτιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (644) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -498- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -6-
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -28-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -4-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 23 -
Για πλαστογραφίες: -5-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: -2-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -24-
Για ενδοοικογενειακή βία: -5-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -31-
Για αντιποίηση αρχής: -1-
Για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών: -2-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – συκοφαντική δυσφήμηση: -5-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -8-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε μέσω διαδικτύου πολίτες χωρών του εξωτερικού
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση ληστείας
Τέσσερις υποθέσεις απάτης
Είκοσι τέσσερις υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι μία υποθέσεις ναρκωτικών
Επτά υποθέσεις όπλων
Δύο υποθέσεις περί παιγνίων
Έξι υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Δύο υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -770- κιλά και -524,54- γραμμάρια
Ηρωίνη: -98,1- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -11,03- γραμμάρια
Μεθαμφεταμίνη: -0,2- γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης: -5-
Ναρκωτικά χάπια: -157-
Πολεμικό τυφέκιο: -1-
Πιστόλια κρότου αερίου: -2-
Κυνηγετικά όπλα: -2-
Μαχαίρια - ξίφη - σπάθες: -29-
Φυσίγγια: -270-
Ράβδοι - σιδερογροθιές: -7-
Ζυγαριές: -5-
Παιγνιομηχανήματα: -2-
Χρηματικό ποσό: -1.128,8- ευρώ και -1.519,15- λεκ Αλβανίας
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -4-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε.-Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -9-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Την (01-03-2018), συνελήφθη σε παραλιακή περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επιχείρησε να εισάγει στη χώρα μας μέσω της θαλάσσιας οδού, (424) κιλά κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια παράνομη αγορά των ναρκωτικών, ενώ το σκάφος στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο.
Εξαρθρώθηκε διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπατούσε μέσω του διαδικτύου πολίτες χωρών του εξωτερικού αποσπώντας χρηματικά ποσά. Συνελήφθησαν την (04-03-2018) και την (05-03-2018) σε περιοχές της Θεσπρωτίας και της Αττικής, με εντάλματα σύλληψης, τέσσερις ημεδαποί και μία υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη της οργάνωσης και προέκυψε η εμπλοκή τους σε (24) περιπτώσεις απάτης, (8) απόπειρες απάτης και (2) περιπτώσεις εκβίασης ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα 245.000 ευρώ.
Την (07-03-2018), συνελήφθη σε δύσβατη περιοχή του Νεοχωρίου Κτισμάτων Ιωαννίνων, κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, οποίος κινούνταν πεζός και προπορεύονταν ομάδας ατόμων, που μετέφεραν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (164) κιλών και (600) γραμμαρίων, κρατώντας βαρύ οπλισμό.
Την (09-03-2018), συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (27) κιλών και (640) γραμμαρίων.
Την (11-03-2018), συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη, 28χρονος ημεδαπός, έπειτα από την κατάσχεση κάνναβης, βάρους -113- κιλών και -450- γραμμαρίων, που κατείχε σε αυτοκίνητο.
Την (12-03-2018), συνελήφθη στην Πρέβεζα, 51χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του και σε έρευνα στο σπίτι του, (98,1) γραμμάρια ηρωίνης, (33,8) γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.
Την (23 και 24-03-2018), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών και επιχειρήσεων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, συνολικά τέσσερις ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης, mdma , ζυγαριές, πιστόλια κρότου και καραμπίνα.
Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα (δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας υπήκοος Πολωνίας και ένας ημεδαπός), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών).
Συνελήφθησαν συνολικά (6) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών με διάφορα οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ένας Έλληνας και ένας υπήκοος Γαλλίας) μετέφεραν συνολικά (18) μη νόμιμους αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας.