Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

ΥΦΥΠ. ΕΞ. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Η ελληνική ομοσπονδία της Νέας Υόρκης ξεκινά πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από την ομογένεια


ΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΕΙ  ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ»

Ένα κοντέινερ με ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για τις Ιεραποστολές της Υποσαχάριας Αφρικής και πρόγραμμα φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη 15 παιδιών από τις Ομογένειες της ίδιας περιοχής, ανακοίνωσε στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ότι θα παρέξει, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας της αμερικανικής μεγαλούπολης κ.Πέτρος Γαλάτουλας.
Συναντήθηκαν στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στη ΝΥ η Κυπριακή Κοινότητα προς τιμήν του Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου και του ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ και το συζήτησαν διεξοδικότερα την επόμενη μέρα στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Όπως δήλωσε ο κ. Κουίκ:
«Το θέμα του Ελληνισμού και των Ιεραποστολών στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής που επισκέφθηκα πρόσφατα και της αναγκαιότητας αυτός ο Ελληνισμός  να βγει από την ομογενειακή απομόνωση, συνδεόμενη για πρώτη φορά και με τη Διασπορά μας των άλλων ηπείρων, το ανέπτυξα στην σύντομη ομιλία μου στο δείπνο που οργανώθηκε στο Κυπριακό Σπίτι. Ο συνάδελφός μου της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου μου ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα «Ελληνισμός της Αφρικής», με δεδομένο ότι στις συγκεκριμένες χώρες υπάρχουν και πάρα πολλοί Κύπριοι.
Συμφωνήσαμε να το μεθοδεύσουμε στη πρώτη επόμενη συνάντησή μας. Ενδιαφέρον εξεδήλωσε άμεσα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Νέας Υόρκης κ.Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος την επόμενη μέρα που τον συνάντησα στα Γραφεία της Ομοσπονδίας, μου ανακοίνωσε την σημαντική προσφορά, υπογραμμίζοντας ότι σε ότι αφορά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση. 
Είμαι βέβαιος, ότι αυτό θα βρει μιμητές και από άλλες Ομοσπονδίες του Ελληνισμού, κυρίως στις ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία. Δεν σας κρύβω ότι ήδη έχω κάνει σχετικές συνομιλίες με ορισμένους Προέδρους, με κατ' αρχήν θετικό πρόσημο, αναμένοντας τις τελικές προτάσεις τους. Η ΝΥ προχώρησε πρώτη και την ευχαριστώ.
Η επιλογή των παιδιών που θα φιλοξενηθούν για διακοπές στη Νέα Υόρκη, θα γίνει από τις Κοινότητές τους, ενώ οι Ιεραποστολικοί αποδέκτες του κοντέινερ με ήδη ένδυσης, υπόδησης κλπ θα μας υποδειχθούν από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Αφρικής».