Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πληκάτι Ιωαννίνων: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση της δασικής νομοθεσίας


Οι δράστες είχαν συλλέξει από θαμνώδη περιοχή ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους -69- κιλών και -100- γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, χθες (28-04-2018) αργά το απόγευμα σε θαμνώδη περιοχή στο Πληκάτι Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47 έως 42 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (69) κιλών και εκατό (100) γραμμαρίων.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.