Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στέφανος Φούσας: «Καλύτερος τουριστικός προορισμός ο Νομός Ιωαννίνων»


ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πλήθος επισκεπτών προσέλκυσε το ιατρικό καρδιολογικό συνέδριο που φιλοξένησε το Μέτσοβο, με πρωτοβουλία του επερχόμενου Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Ιωάννη Γουδέβενου και με τη συμμετοχή του απερχόμενου Προέδρου κ. Στέφανου Φούσα. Αποτέλεσμα της απήχησης του συνεδρίου στην ελληνική αλλά και διεθνή επιστημονική ιατρική κοινότητα υπήρξε η έντονη τουριστική δραστηριότητα που καταγράφηκε στο Νομό Ιωαννίνων. 
Τα μηνύματα που προέκυψαν από τις εργασίες του Συνεδρίου συνόψισε ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Στ. Φούσας, υπογραμμίζοντας: «Πρώτιστα απαιτείται ενημέρωση όλων των επιστημονικών εταιρειών για τη χρήση των αντιπηκτικών και των αντιαιμοπεταλιακών, για τη διακοπή ή μη στους καρδιοπαθείς που τα λαμβάνουν και πρόκειται να υποβληθούν σε εξωκαρδιακές επεμβάσεις. Επίσης, για την αντιμετώπιση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων είναι ανάγκη να δημιουργηθεί δίκτυο κέντρων αντιμετώπισής τους, με αγγειοπλαστική, στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει με το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου. Τέλος, αποδεικνύεται ο Νομός Ιωαννίνων ο καλύτερος τουριστικός προορισμός, μετά την άρση της επικοινωνιακής απομόνωσης, λόγω των νέων οδικών αξόνων, την ύπαρξη κατάλληλων συνεδριακών κέντρων αλλά και την άριστη φιλοξενία των επαγγελματιών του Νομού μας. Η καρδιά του ιατρικού τουρισμού χτυπά στο Νομό Ιωαννίνων. Για αυτό και προβλέπεται αύξηση του τουρισμού καθ' όλη τη διάρκεια του έτους». 
Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο καρδιολογικό συνέδριο, ο -συμμετέχων στο Προεδρείο της Καρδιολογικής Εταιρείας- καθηγητής, παραβρέθηκε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των Χαιρετισμών, στην Αγία Παρασκευή αλλά και στην παρέλαση των μαθητών των σχολικών δομών του Μετσόβου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. 
Επίσης ως παλαίμαχος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, δεν θα μπορούσε να λείψει από το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» και από τον Τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα στο Θρίαμβο Σερβιανών και τον Αστέρα Παρακαλάμου. «Συγχαρητήρια στη διοργανώτρια αρχή, την ΕΠΣΗΠ, τους ποδοσφαιριστές και των δύο φιναλίστ, συγχαρητήρια στους αγνούς φιλάθλους του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου για την άψογη συμπεριφορά τους και τη συμπαράσταση στις ομάδες τους, συγχαρητήρια στην ομάδα των Σερβιανών για την κατάκτηση του Κυπέλλου, σε αμφότερες τις ομάδες για το αγωνιστικό ήθος που επέδειξαν και για τη άριστη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο αλλά και των φιλάθλων», επισήμανε ο κ. Στέφανος Φούσας και ευχήθηκε καλή πορεία στο θεσμό για το Θρίαμβο Σερβιανών και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα για τον Αστέρα Παρακαλάμου.