Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Κώστας Κωνής. Ο Πρεβεζάνος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που αποτελεί ερώτημα σε σταυρόλεξα, των μεγάλων και όχι μόνο, αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών


Ο Πρεβεζάνος Κώστας Κωνής, είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους Ηπειρώτες, της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας. Προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια στο πανελλήνιο και παγκόσμιο ηπειρώτικο αποδημικό κίνημα και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, τις υπηρεσίες του από διάφορες θέσεις (την τελευταία πενταετία από τη θέση του Αντιπροέδρου), εκλεγόμενος  στο Δ.Σ. της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών για αρκετά χρόνια,  έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη και εκτίμηση των αποδήμων. 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν, ότι το αυξημένο κύρος  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και το πλήθος των αναβαθμισμένων εκδηλώσεων της, οφείλονται στην εν γένει δουλειά του Κώστα Κωνή, αλλά και τις καλές δημόσιες σχέσεις του και της εκτίμησης που τρέφουν Ηπειρώτες επιχειρηματίες και όχι μόνο, στο πρόσωπο του, που χρημοτοδοτούν τις δράσεις και εκδηλώσεις της Π.Σ.Ε. Σε μιά εποχή οικονομικής κρίσης, είναι πολύ σημαντικό, που υπάρχουν χορηγοί που χρηματοδοτούν την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και αυτό δεν είναι τυχαίο και οφείλεται κύρια στην εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο και την ανιδιοτελή δουλειά του Πρεβεζάνου, όπως τον αποκαλούν, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.
Αναπόφευκτο είναι, η πληθωρική αποδημική δράση του Κώστα Κωνή και η εν γένει αναγνωρισιμότητα, τουλάχιστον στους Ηπειρώτες πανελλαδικά, αλλά και σε πάρα πολλούς που ασχολούνται με την παράδοση και τους πολιτιστικούς αποδημικούς Συλλόγους, από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας, να αποτελέσει πρόσκληση, σε συντάκτες σταυρόλεξων σε εφημερίδες και περιοδικά.

Έτσι είδαμε το 2017, σε πολλά δημοσιευμένα σταυρόλεξα, ο Κώστας Κωνής, να αποτελεί ερώτημα, για την επίλυση τους. Και  βέβαια αυτό λειτουργεί προς το συμφέρον της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που γίνεται έτσι, περισσότερο γνωστή, καθόσον το ερώτημα προς συμπλήρωση, συνδέει τον Κωνή με την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών.
Ο Κώστας Κωνής, που κατά το παρελθόν έχει πολιτευτεί 2 φορές ανεπιτυχώς, ως υποψήφιος για το Ελληνικό Κοινοβούλιο με το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας, είναι ενεργός πολίτης αυτής της χώρας και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς  και συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα στη χώρα και τον ιδεολογικό του χώρο, αυτό της κεντροαριστεράς (είναι μάλιστα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών). Το γεγονός αυτό, η ξεκάθαρη και σταθερή ιδεολογική και πολιτική του θέση, η ενασχόληση του με το μαζικό αποδημικό ηπειρώτικο κίνημα και η αναγνωρισιμότητα του, αποτελούν εφαλτήριο για να αποτελέσει ένα ισχυρό χαρτί για το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή Κίνημα Αλλαγής, όπως αυτό ονομαστεί στο μέλλον, στο ψηφοδέλτιο της Πρέβεζας για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Μάλιστα, όπως λένε αυτοί που ασχολούνται κεντρικά με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή Κίνημα Αλλαγής, ο Κωνής,  αν αποδεχθεί να ξαναπολιτευτεί, θα αποτελέσει ισχυρό παράγοντα, για να κερδηθεί η εκλογική έδρα της Πρέβεζας.