Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Συνεδρίασε η Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» με θέματα: α) Πετρέλαια στην Ήπειρο και β) Ορισμός Γ.Σ. - Κοπή πίτας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 20/12/2017 το Δ.Σ. της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών στην Αθήνα με θέματα:
α) Πετρέλαια στην Ήπειρο
β) Ορισμός Γ.Σ. - Κοπή πίτας

Εκφράστηκαν οι ανησυχίες των μελών του Δ.Σ. για τις επιπτώσεις που θα έχει η εξόρυξη πετρελαίου στο περιβάλλον και τα νερά αλλά και την οικονομία του τόπου, για τι είδους ανάπτυξη ακολουθεί η Ήπειρος και κατά πόσο η εξόρυξη πετρελαίων την απειλεί, για τις θέσεις εργασίας που θα υπάρξουν και τι σημαίνει αυτό για το Πωγώνι, ζητήθηκαν διευκρινήσεις, εκφράστηκαν παράπονα για την έλλειψη ενημέρωσης και γενικά ήταν μέσα στο "κλίμα" των ημερών σε σχέση με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Κοινή διαπίστωση όλων των μελών ήταν η έλλειψη ενημέρωσης των χωριανών αλλά και των Αποδήμων ώστε να μπορούν να καταλάβουν τα υπέρ και τα κατά σχετικά με το "καυτό" αυτό θέμα και να διαμορφώσουν την άποψή τους.
-Σχετικά με το πρώτο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλούν επιστολές στο Δήμο Πωγωνίου, την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά και την Πανηπειρωτική, με αίτημα τη διεξαγωγή ημερίδων στο χωριό και την Αθήνα για την ενημέρωσή τους για τα υπέρ και τα κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων (πετρέλαια) στην Ήπειρο.

-Η Γ.Σ. της Αδελφότητας και η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί στις 28/1/2017 στις 11 π.μ. στα Γραφεία της Αδελφότητας στην Αθήνα.