Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το «Οδοιπορικό Υγείας» στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου

ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης συνεχίζοντας την -από δεκαετίας- εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, μετά από πρωτοβουλία και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, φιλοξενήθηκε στους Ασπραγγέλους, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Ζαγορίου και της εκκλησιαστικής επιτροπής. 
Μετά την κατανυκτική αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στην οποία παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γ. Μητροκώστα, Β. Παπαχρήστου, Ν.Τύρου-Ούζα και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Σταυρούλα Τσιάρα, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων και αλληλεγγύης, με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Σπύρου και ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος υπηρετεί την εκκλησία του χωριού την τελευταία οκταετία, με τη βοήθεια της εκκλησιαστικής επιτροπής και των κατοίκων. 
Αξιοσημείωτη είναι, άλλωστε, η ευαισθησία της ενορίας Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων σε θέματα φιλανθρωπίας και δωρεών σε διάφορους οργανισμούς (νοσοκομεία, φυλακές) ενώ και στην έδρα του Δήμου λειτουργεί κατάστημα αλληλεγγύης. 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι χάρισμα να μπορείς να προσφέρεις στο κοινό καλό, είναι χάρισμα αυτό που διαθέτει ο καθηγητής κ. Φούσας και τα άλλα μέλη της επιστημονικής του ομάδας, τον ευχαριστούμε που υπηρετεί αυτό το οδοιπορικό για πολλά χρόνια, με αγάπη και συνέπεια και του ευχόμαστε να συνεχίσει». 
Ο πρώην Δήμαρχος κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την «βοήθειά του ποικιλοτρόπως στο Νομό Ιωαννίνων» αλλά και στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τη «συνεχή και συχνή του παρουσία στα χωριά του Δήμου».
Στην ολοκλήρωση των εργασιών της ημερίδας, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Β. Σπύρου ανέφερε:
«Εμείς οι Βελλαΐτες, όπως ο ομιλών και ο Στέφανος έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας, η Βελλά αποτελεί πνευματικό φάρο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Σεβασμιότατος στηρίζει την όλη προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι έχασαν όσοι δεν συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση. Επειδή, όμως, έχουμε μια πρωτιά, ως ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος, θέλουμε και ζητούμε από το Σεβασμιότατο και τον κ. Φούσα να το επαναλάβουμε στο Δήμο μας».
Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, παρουσίασε πρότυπα ανάπτυξης της περιοχής, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου Ζαγορίου, με έμφαση της αξιοποίηση της νεολαίας.
Στο Δήμαρχο Ζαγορίου παραδόθηκε φαρμακευτικό υλικό, ως προσφορά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για τους ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Παπαχρήστου, ο πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Βελλαΐτης κ. Γιώργος Κάτσινος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Φλώρος και τα μέλη κ.κ. Στέφανος Κωλέττας και Σωκράτης Μπαλάφας, ο Πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Οδυσσέας Κιτσάκης, ο αρχιτέκτων-μηχανικός και ενεργειακός επιθεωρητής κ. Θωμάς Τσόλης, επισκέπτες και κάτοικοι των Ασπραγγέλων και της ευρύτερης περιοχής ευθύνης του Δήμου. 
Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογίας του Τζανείου Νοσοκομείου, αποτελούσαν ο ιερολογιώτατος π. Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Γεώργιος Βόβας, Καρδιολόγος του Γ.Ν. Αγρινίου, Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, χειρουργός οδοντίατρος, Νικόλαος Νάστος, μαιευτήρας-γυναικολόγος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρ. Οδοντίατρος, Ευάγγελος Παππάς, διδάκτωρ Ψυχιατρικής, Θάνος Παππάς, Παιδίατρος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, ειδικός αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σίσυ Τασσολάμπρου, γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος, Λούση Τάτση, Γενικός Γιατρός, Χρήστος Χαρίτος, ορθοπαιδικός, Ζαχαρίας Χριστογιάννης, καρδιολόγος, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.