Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Αντώνιος Βασιλείου: «Έχουμε πλήρη επίγνωση των θεμάτων ασφάλειας στην περιοχή Πωγωνίου»

Στην ακριτική Βήσσανη Πωγωνίου Ιωαννίνων βρέθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου ο πολιτευτής Ιωαννίνων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αντώνιος Βασιλείου προσκεκλημένος στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου με θέμα "Πωγώνι ασφάλεια..... ΤΩΡΑ!".
Στον χαιρετισμό που απήυθυνε τόνισε μεταξύ άλλων:
·  Έχουμε πλήρη επίγνωση των θεμάτων ασφάλειας στην περιοχή.
·  Ναι υπήρξαν υποσχέσεις για αύξηση δυνάμεως και φυλακίων και στο μέτρο του δυνατού τηρήθηκαν και τα δύο και η προσπάθεια είναι συνεχής. Ας αναρωτηθούμε όμως ποιοί είχαν κλείσει τα φυλάκια.
·   Μη ξεχνάμε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας καθώς επίσης το ότι κάποιοι διαχρονικά και για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους μείωναν κάθε τόσο τη θητεία χωρίς να σκεφθούν τις συνέπειες.
·  Στην περιοχή μας γίνονται ασκήσεις των καταδρομών οι οποίες δεν είναι ορατές σε όλους μας. Επίσης γίνονται τακτικά ασκήσεις εφέδρων.
·  Μη ξεχνάμε ότι ανατολικά μας αντιμετωπίζουμε έναν δύστροπο και απρόβλεπτο γείτονα που τελευταία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος.
·   Τουλάχιστον εμείς οι ΔΕΝ έχουμε περιθώριο να μας πάρει ο αέρας τη σημαία από κανένα νησί μας, ούτε να βάψουμε γκρίζα καμία περιοχή.
·  Η συχνή παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην περιοχή μας, η οποία μάλιστα πολλάκις διανυκτερεύει στα φυλάκια, δείχνει το υψηλό ενδιαφέρον της για την ασφάλεια μας.
·    Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διακριτή έναντι αυτής των Σωμάτων Ασφαλείας, και σε γενικές γραμμές είναι η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και η αποτροπή κάθε εξωτερικής ένοπλης απειλής.

·    Υπάρχει το αμέριστο ενδιαφέρον και δεν θέλουμε να νοιώθετε εγκαταλελειμμένοι.