Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Θοδωρής Δεύτος: Το Μυθιστόρημα «Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ» έχει σπάσει ταμεία

Θοδωρής Δεύτος
Ένα παδί Πωγωνίσιο. Ένα μυαλό που η Πωγωνίσια μάνα γη μαζί με τις πανέμορφες νεράιδες του ονείρου μας, πρόσφερε στην πατρίδα μας για να υπηρετήσει την ορφάνια της σιωπής αλλά και την εξαφάνιση της ανίας.

Η ματιά του πλανάτε για λίγο γύρω από το χώρο του σπιτιού του στο χωριό του την Μέγγουλη, οι εικόνες αποτυπώνονται καρέ καρέ στο μυαλό του και μετά από λίγο τα χέρια πιάνουν δουλειά, έτσι όπως λέμε στα χωριά φωτιά.
Γράφει σβήνει έως ότου το αποτέλεσμα βγει όπως ακριβώς εκείνος το θέλει.
Είναι τυχαίο που όλα του τα βιβλία έχουν σπάσει ταμεία; εκείνος κάπου σε μια μεριά κοιτάζει και απολαμβάνει την αγάπη που του προσφέρει όλος ο κόσμος του βιβλίου, αλλά και εμείς οι Πωγωνίσιοι που περηφανευόμαστε λέγοντας σε όλους...
Ποιός ορέ ... Ο Δεύτος ... ο Θοδωρής..
Ε!!! είναι δικό μας παιδί Πωγωνίσιο.

Μας έκανε να διαβάζουμε κι εμείς που δεν λογιάζουμε και πολλά από γράμματα.
Ένα βιβλίο Ύμνος για την Πόλη, την Πόλη των Ρωμιών, που σπάει ταμεία (είναι μεταξύ των πρώτων σε πωλήσεις), αλλά κυρίως ραγίζει καρδιές!!! 
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για την Κωνσταντινούπολη, την Πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, την Πόλη της καρδιάς μας.
Έρωτες τρανοί, μίση, πάθη, ίντριγκες, η πρωτοκαθεδρία των Ρωμιών κατοίκων της, θα περάσουν μπροστά από τα μάτια σας, σαν κινηματογραφική ταινία.
Μια αφήγηση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, για τις καλές, μα και για τις δύσκολες ώρες που πέρασαν οι Ρωμιοί της Πόλης, από τον συγγραφέα του Best Seller "Τραπεζούντα το διαμάντι της Ανατολής" κ. Θοδωρή Δεύτο.

Υ.Γ: Από την Τραπεζούντα μπήκε θέμα στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2016!


Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης