Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, τρία άτομα, που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας 

Επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, που ενέχεται σε διευκόλυνση εισόδου αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες (20-04-2017) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, συνολικά τρεις διακινητές (δύο ημεδαποί, 60 και 57 ετών και μία 46χρονη υπήκοος Αλβανίας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, για διευκόλυνση εισόδου και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η 46χρονη και ο 57χρονος εντοπίστηκαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας και συνελήφθησαν καθώς προέκυψε ότι κατά περίπτωση διευκόλυναν, κατευθύνοντας και παρέχοντας κάλυψη, τρεις μη νόμιμους μετανάστες (υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27, 24 και 22 ετών), προκειμένου να επιβιβαστούν παράνομα σε λεωφορείο, με προορισμό την Λευκάδα και την Κόρινθο.
Στο πλαίσιο διαχείρισης της υπόθεσης και της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθη λίγο αργότερα στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας και ο 60χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τους τρεις λαθρομετανάστες, από την περιοχή της Σαγιάδας στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των (900) ευρώ στα μέλη του κυκλώματος, για τη λαθρομεταφορά.
Το προαναφερόμενο αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.