Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων της Ηπείρου ζητά ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των απαραίτητων οδικών αξόνων,  επανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία τμημάτων της Ιόνιας Οδού καθώς και της Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου.
Ειδικά για την Ιόνια Οδό ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι ένα έργο που ξεκίνησε το 2008 και με δεδομένο ότι ήταν "δρόμος παραχώρησης", αυτός έπρεπε να είχε τελειώσει γρηγορότερα.
"Έχουμε τους προβληματισμούς ως Περιφέρεια Ηπείρου- είπε μεταξύ άλλων-  γιατί κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Έχουμε ζητήσει από τον υπουργό κ. Σπίρτζη να βρεθούν λύσεις, ώστε και στα σύνορα να φθάσουν οι δρόμοι, αλλά και να ενωθεί η περιοχή της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στην Καμπή.  Το λέω αυτό γιατί τελικά οι στόχοι μας πάντα είναι κατώτεροι των προσδοκιών του κόσμου. Εδώ και τώρα πρέπει να δώσουμε και  άλλες λύσεις. Πιστεύω ότι η Ιόνια Οδός δεν μπορεί να μείνει στον κόμβο της Κοσμηράς, αλλά να περάσει στο λεκανοπέδιο αφού υπάρχει η μελέτη. Αλλιώς θα έχουμε προβλήματα, αν και εμείς δώσαμε κάποια προσωρινή λύση στον κόμβο του Αβγού.
Επίσης, μας ενδιαφέρει το θέμα των δρόμων που με δική μας συνδρομή και μελέτες, παραδόθηκαν. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο κομμάτι από το Καρτέρι μέχρι την Πάργα, παραδώσαμε τη μελέτη Πάργα – Μεσοπόταμος, λύσαμε το θέμα με τη Γέφυρα Δέσπως, που κάθε χρόνο είχε πρόβλημα. Αλλά όταν μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη, που ως Περιφέρεια αναλάβαμε πρωτοβουλίες και λύσαμε τα θέματα των βιολογικών καθαρισμών και των αποχετεύσεων σε όλα τα παράλια, και όταν ακούμε ότι η εταιρεία "APOLLO"  θα φέρει κόσμο εφόσον δουλέψει σωστά το αεροδρόμιο, εμείς θέλουμε λύσεις. Συζητήσεις κάναμε και ξανακάναμε. Και οι λύσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να υπάρχει ο σεβασμός στην περιοχή μας. Μια περιοχή φτωχή, στην οποία διαχρονικά το κράτος ήταν πολύ κατώτερο του αναμενόμενου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Υπάρχει φιλότιμο, υπάρχει κόσμος που έχει βοηθήσει τοπικά ".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr