Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Προς ενεργοποίηση, δύο ακόμη φυλάκια στο Δήμο Πωγωνίου

Την ενεργοποίηση δύο ακόμη φυλακίων, μετά από αυτό στο Πληκάτι, αναμένουν οι κάτοικοι του Δήμου Πωγωνίου, καθώς όπως φαίνεται η πολιτεία έτεινε ευήκκον ους στα αιτήματά τους, για ενίσχυση της ασφάλειας, στις ακριτικές περιοχές.
Οι προετοιμασίες για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του φυλακίου στην Τοπική Κοινότητα Πληκατίου, στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» εν μια νυκτί, το 2012, έχουν ήδη ξεκινήσει, προκειμένου σύντομα να γίνει η πλήρης ενεργοποίησή του.
Ανάλογες αποφάσεις, αναμένονται και για το φυλάκιο στο Αργυροχώρι που ήδη είναι έτοιμο από άποψη κτιριακής υποδομής μετά τη συντήρηση που έγινε από τον Δήμο Πωγωνίου και για το φυλάκιο της Κασάνιανης.
Η προοπτική αυτή συζητήθηκε το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα στην επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Δημ. Βίτσα στην Κόνιτσα, καθώς και του αρχηγού ΓΕΣ, που τον συνόδευε.


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη «Ο αρχηγός ΓΕΣ υποσχέθηκε ότι στο εξής η πρώτη μετάθεση των στρατιωτών θα είναι οι μονάδες στην Ήπειρο κάτι θετικό αφού θα ενδυναμωθούν οι μονάδες που υπάρχουν στην Κόνιτσα, το Καλπάκι και τους Φιλιάτες και συνακόλουθα θα ενισχυθούν και τα φυλάκια», προαναγγέλλοντας και την πιθανή επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου την Κυριακή προκειμένου να παρακολουθήσει την άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Καλπακίου.
Έρχεται και Τοπικός Αστυνόμος
Εκτός από τη λειτουργία των φυλακίων, η περιοχή αναμένεται να ενισχυθεί και με Τοπικό Αστυνομικό, όπως δεσμεύθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης, που πρόσφατα βρέθηκε στην Κακαβιά.
Η έδρα θα είναι στο Καλπάκι, παράλληλα όμως προβλέπεται και η δυνατότητα αξιοποίησης γραφείου στον Παρακάλαμο, αλλά και σε άλλες δημοτικές ενότητες, όπου θα μεταβαίνει για την επίλυση διοικητικών υποθέσεων.

ΠΗΓΗ: www.proinanea.gr