Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Χάνι Δελβινακίου Πωγωνίου: Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.350) γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (03-01-2017) το βράδυ στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο άτομα, ένας 58χρονος ημεδαπός και ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμου μετανάστη, παράνομης εισόδου στη χώρα και παράβασης της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 58χρονου, διαπίστωσαν ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναν 55χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ δέματα που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (3.350) γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.