Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Στρατίνιστα Πωγωνίου: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου διοργανώνει στην 30η Γιορτή Τσίπουρου, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.


«ΚΑΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ»

      Ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος  Στρατίνιστας Πωγωνίου  σας προσκαλεί στην 30η Γιορτή Τσίπουρου, τη 12η  Νοεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού

30 χρόνια γιορτή τσίπουρου
Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας διοργάνωσε την πρώτη γιορτή τσίπουρου στο χωριό, αλλά και στο νομό γενικότερα. 
Όλα αυτά τα χρόνια, ο Σύλλογος τιμά την παράδοση και την ιεροτελεστία της απόσταξης του τσίπουρου που κάθε φθινόπωρο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κοινωνικές εκδηλώσεις του τόπου μας και μία ευκαιρία να συναντηθούν συγχωριανοί και φίλοι από άλλους τόπους.
Φέτος, η γιορτή τσίπουρου είναι για μας ξεχωριστή. 
Το σημαντικό αυτό γεγονός για τη Στρατίνιστα είναι αφιερωμένο στη Μαρία Λάζου-Πορτολομαίου, τη γυναίκα που άφησε το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και στο χωριό μας. 
Η Μαρία Λάζου-Πορτολομαίου μπορεί να μην καταγόταν από τη Στρατίνιστα, αλλά η Στρατίνιστα έγινε το δικό της χωριό.  
Σ΄ αυτήν τη σπουδαία γυναίκα των τεχνών και των γραμμάτων, τη δική μας Μαρία, την Μαρία που τέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας επί σειρά ετών στον Πολιτιστικό Σύλλογο οφείλουμε πολλά.
Η γιορτή τσίπουρου περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, διαγωνισμό καλύτερου τσίπουρου, παραδοσιακό φαγητό, τσίπουρο από το χωριό μας και φυσικά γλέντι.
Σας περιμένουμε όλους για μια διαφορετική φθινοπωρινή απόδραση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος      Η Γραμματέας
Untitled-athanasia 
Untitled-athanasiaUntitled-athanasiaUntitled-athanasia
ΦΡΕΣΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ      ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ