Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κώστας Γκάνας: «Στόχος μας να αλλάξουμε κατηγορία»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «ΣΟΥΤ» και τον Μιχάλη Τσάγκα ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά Κώστας Γκάνας.
Ο 32χρονος μπακ μίλησε τόσο για την περσινή χρονιά που χάθηκε η άνοδος τόσο και για την φετινή περιπέτεια της ομάδας του Παρακαλάμου που ευελπιστεί να ανέλθει στην Α΄ κατηγορία.
-Κώστα, πότε και που ξεκίνησες αλλά και που έχεις αγωνιστεί...
-Ξεκίνησα σε ηλικία 14 ετών στην ακαδημία του Θριάμβου Σαρακατσανέων. Από εκεί και μετά αγωνίστηκα στις ακαδημίες της Θύελλας Ελεούσας αλλά και των Αμπελοκήπων. Όσον αφορά τις αντρικές ομάδες έχω αγωνιστεί στους Αμπελόκηπους δυο χρονιές (Α΄ κατηγορία), το Καλπάκι (Β΄), την Κρύα (Β΄) τους Ανάργυρους (Γ΄ κατηγορία ενώ κατάγομαι από το διπλανό χωριο), Κληματια Β΄ την Κόντσικα (Α΄ ) την Αγία Μαρίνα (Α΄) και τα τελευταία δύο χρονιά στον Αγροτικό Αστέρα.
-Σε ποια θέση αγωνίζεσαι;
-Παίζω σαν αμυντικός (Λίμπερο και στόπερ) αλλά έχω αγωνιστεί και σαν σέντερ φορ.
-Πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεται κάποιος στα μετόπισθεν
-Θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο μιας και έχεις την ευθύνη να μην δεχτεί η ομάδα τέρμα.
-Ποιον είχες σαν πρότυπο μικρός;


-Τον Στέλιο Μανωλά και τον Ντέμη Νικολαίδη όντας φίλαθλος της Α.Ε.Κ.
-Πόσο δύσκολο είναι το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας;
-Είναι πολύ δύσκολο και φέτος όπως και πέρυσι που υπήρχαν εφτά ομάδες που μέχρι τελευταία αγωνιστική διεκδικούσαν την άνοδο!
-Πέρυσι τι έφταιξε και δεν πήρατε εσείς την άνοδο;
-Θεωρώ πέρυσι όπως και φέτος έχουμε το καλύτερο ρόστερ. Πέρυσι χάθηκε και από δική μας ατυχία αλλά και από τον δικό μας κακό εαυτό, γιατί στο ποδόσφαιρο μετράει και η τύχη.
-Φέτος ποιον στόχο έχει βάλει η ομάδα σου;
-Σίγουρα να «μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας» θέλουμε να αλλάξουμε κατηγορία κάτι που δεν έγινε πέρυσι, αλλά να ευχαριστηθούμε και το ποδόσφαιρο.
-Είσαι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές της ομάδας σου;
-Πιστεύω κατά 90% έχουμε καλυφτεί. Ίσως να χρειαστούμε κάποιον στο κέντρο αλλά ακόμα είμαστε σε αναζήτηση. Έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής οι: Νίκος Καραθανάσης, Δημήτρης Μητρογιαννης, Χρήστος Γρίβας, Φοίβος Μπαζώρας, Γιώργος Λαμπριτσιος, Βασίλης Κατσαβριας, Σπύρος Πάντος και δυο νεαροί, ενώ κρατήσαμε τον περσινό κορμό.
-Θεωρείς ποιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα των 16 ομάδων;
-Σίγουρα θα είναι πιο συναρπαστικό καθώς οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές, αλλά υπάρχουν και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρυσι. Ήδη έχουν δείξει ότι 2-3 ομάδες ξεχωρίζουν.
-Ποιοι πιστεύεις ότι θα παλέψουν για την άνοδο;
-Πρώτος λόγος για μένα είναι η ομάδα μου, η Κρύα, η Ζωοδόχος και ο Αετός Νήσου.
-Η συνεργασία σου με τον Μπάμπη Νταλάκα;
-Σχεδόν δυο σεζόν στην Κόντσικα, όπου η μια ήταν η καλύτερη της ποδοσφαιρικής μου πορείας με τον «άθλο» που κάναμε συγκεντρώνοντας 40 βαθμούς. Ήταν συναρπαστικό με τον τρόπο που το βίωσα. Για μένα ο κ. Νταλάκας ήταν και ο πρώτος λόγος να πάω στον Αγροτικό Αστέρα.
-Η διοίκηση βρίσκεται κοντά στους παίκτες;
-Βεβαίως και είναι κοντά. Μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε, έχουμε άψογο κλίμα, προπονητής διοίκηση και παίκτες. Αυτός όμως που βάζει «πλάτη» είναι ο πρόεδρος Σταύρος Κοντος. Είμαστε μια οικογένεια...
-Την πρωτοβουλία της Σιόντης Α.Ε. για την βοήθεια στα σωματεία;
-Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία γιατί όλα «αιμορραγούν» οικονομικά.
-Την διοίκηση της Ε.ΠΣ.ΗΠ. πως την βλέπεις;
-Θεωρώ ότι όταν εκλέχτηκε είχε πολλά καλά. Νέες ιδέες κάτι που χρειαζόταν... να αλλάξει το κατεστημένο.
-Κλείνοντας, την σύντομη κουβέντα μας μια ευχή Κώστα;
-Εύχομαι όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος να έχει υγεία, καλή αγωνιστική σεζόν χωρίς τραυματισμούς οι παίκτες και κάθε ομάδα να πετύχει τον στόχο της.