Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπρατούνται τα έργα κατασκευής των Σ.Μ.Α.

Άλλες αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου 

Δημοπρατούνται τα έργα κατασκευής των Σ.Μ.Α.

Με τη δημοπράτηση των έργων για την κατασκευή των επτά σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) συνεχίζει η Περιφέρεια, τις διαδικασίες για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων. 
Συγκεκριμένα από την Ο. Ε. εγκρίθηκε η δημοπρασία των ΣΜΑ: Ιωαννίνων  προϋπολογισμού € 539.349,59, Άρτας, προϋπολογισμού  € 497.008,13, Ζίτσας προϋπολογισμού € 329.658,54, Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού € 882.113,82, Γ. Καραϊσκάκη, προϋπολογισμού € 488.943,09, Μετσόβου, προϋπολογισμού  € 622.016,26, Πωγωνίου, προϋπολογισμού € 725.853,65. Στους ανωτέρω προϋπολογισμούς περιλαμβάνονται οικοδομικές εργασίες, ενώ η προμήθεια του εξοπλισμού των ΣΜΑ έχει ήδη δημοπρατηθεί με προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 Με άλλες αποφάσεις εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
-  Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αετομηλίτσα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
-  Αποκατάσταση 19ης επαρχιακής οδού Διχούνι – Ραδοβίζι- Γρανίτσα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.
-  Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αγία Παρασκευή – Φούρκα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.
-  Βελτίωση βατότητας παράλληλου δρόμου στην Εγνατία οδό προς το Μικρό Περιστέρι, προϋπολογισμού 40.350 ευρώ. Το έργο επαναδημοπρατείται καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος.
 Πέραν αυτών ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν τη στήριξη των καλλιεργητών της Π.Ε. Άρτας:


Συγκεκριμένα δημοπρατούνται τα έργα:
-  Συντήρηση - αποκατάσταση αρδευτικών αντλιοστασίων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
-  Αποκατάσταση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
Αναδείχτηκε ο ανάδοχος (Σπ. Ζιώβας) για την αποκατάσταση ζημιών του στραγγιστικού δικτύου, προϋπολογισμού 22.000 ευρώ.
Ασφαλτοστρώσεις σε περιοχές του Δήμου Πάργας
Έργα συνολικού προϋπολογισμού 297.000 ευρώ θα εκτελεστούν σε περιοχές του Δήμου Πάργας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Η μελέτη περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, τεχνικά έργα και σημάνσεις. Το έργο, μετά τη σημερινή έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού, θα κατασκευάσει η Ε.Δ.Ε. Ελένη Παππά.
Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχο (Γ. Παπαρούνας) για το έργο της αποκατάστασης ζημιών από πλημμύρες στον ποταμό Καλαμά σε περιοχές της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Ψεκασμοί για καταπολέμηση του δάκου στην Π.Ε. Πρέβεζας
Η Ο.Ε ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού, με τίτλο «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2016, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 109.035,81. Προσωρινοί μειοδότες ανά τομέα αναδείχτηκαν οι: Τομέας Β. Κων. Β. Ζήσης, Τομέας Γ΄ Θωμάς Σπ. Τζίμας, Τομέας Ε΄ Θωμάς Σπ.Τζίμας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr