Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Πεδινή Ιωαννίνων: Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Ο δράστης συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για δύο κλοπές δικύκλων και γεωργικών μηχανημάτων, που έγιναν στο Αβγό και την Πεδινή Ιωαννίνων

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε η δράση του σε (14) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν σε καταστήματα και σε κοιμητήριο στην Πεδινή Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (15-07-2016) το πρωί στην Πεδινή Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ο 26χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και συνελήφθη, διότι τα ξημερώματα της ίδια ημέρας αφαίρεσε από το Αβγό Ιωαννίνων, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και δύο χορτοκοπτικά μηχανήματα, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 26χρονου στις παρακάτω υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν στην περιοχή της Πεδινής Ιωαννίνων και συγκεκριμένα:
κατά το έτος 2011, αποπειράθηκε δύο φορές να διαρρήξει αρτοποιείο.
κατά το μήνα Νοέμβριο του έτους 2014, διέρρηξε πρακτορείο προ-πο και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και κουπόνια τυχερού παιγνίου, ενώ στη συνέχεια εισήλθε σε διπλανό κατάστημα (καφετέρια), απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και αλκοολούχα ποτά.
στα τέλη του έτους 2014, διέρρηξε καφενείο και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
κατά το τρέχον έτος, διέρρηξε τέσσερις φορές παγκάρι κοιμητηρίου και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
κατά το τελευταίο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, διέρρηξε τέσσερις φορές κατάστημα «μίνι μάρκετ» και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, αλκοολούχα ποτά και τρόφιμα.
απογευματινές ώρες της 24-05-2016, εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας γεωργικών προϊόντων και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
πρωινές ώρες της 15-07-2016, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκαν τα δύο κλεμμένα μοτοποδήλατα και τα χορτοκοπτικά μηχανήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.