Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμης Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»

Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της «Δύναμης Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» για προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Πωγωνίου. Επίσης στελέχη της που δεν ανέχονται τον αντίλογο, επιτέθηκαν φραστικά κατά του επικεφαλούς και των μελών της δημοτικής κίνησης, αντί να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους τέθηκαν ως όφειλαν.
Και εδώ υπάρχουν σοβαρές ευθύνες του Προέδρου του Σώματος κ. Βασίλη Μάτσια, που δεν λειτούργησε αμερόληπτα, αλλά αρνήθηκε τον λόγο επί προσωπικού, τόσο στον αρχηγό της δημοτικής κίνησής μας,  όσο και στους δημοτικούς συμβούλους που θίχτηκαν απ’ τους «καλαμοκαβαλάρηδες» της δημοτικής αρχής.
Γι’ αυτό ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τόπουλος αναγκάστηκε να επικρίνει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  για τον τρόπο που διηύθυνε τη συνεδρίαση και τον δήμαρχο που έδινε ανεπαρκείς απαντήσεις. Ως Παράταξη αποφασίσαμε στο εξής  να μην ανεχτούμε παρόμοιες συμπεριφορές απ’ τον κ. Μάτσια, ζητώντας  το αυτονόητο: τον σεβασμό μας και τον σεβασμό των δικαιωμάτων μας που απορρέουν απ’ τον κανονισμό του Σώματος, αλλά και απ’ το ίδιο το Σύνταγμα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης Δευτέρας, τέθηκαν απ’ τον συνδυασμό μας αρκετά ζητήματα. Μεταξύ άλλων τέθηκαν:
Απ’ τον επικεφαλή της δημοτικής κίνησης Δημήτρη Ντότη:
1) Η μη απάντηση της δημοτικής αρχής σε αιτήματα δημοτών, όπως αυτό κατοίκου (ασθενούς) της Τ.Κ. Δημόκορης, που χρονολογείται από 23-10-2015, για αποκατάσταση κοινοτικού δρόμου προς τρεις οικίες. Σημειώνουμε ότι η αίτηση του δημότη δεν απαντήθηκε κατά παράβαση του Νόμου.
2) H μη ενημέρωση των Τοπικών Συμβουλίων για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
3) Η κατάσταση του δρόμου Καστάνιανη-Δημόκορη.
4) Η κατάσταση με τα αδέσποτα στα Δολιανά όπου υπήρξε επίθεσή τους σε κάτοικο.
5) Η μη λειτουργία μέχρι στιγμής της Επιτροπής για τις οφειλές στο Δήμο.
6) Η τοποθέτηση φωτισμού στις διασταυρώσεις των οδικών αξόνων του Δήμου.
Ο Δημήτρης  Ντότης διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί σοβαρά θέματα έρχονται προς συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης και ζήτησε ότι όταν για κάποια ζητήματα υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές, να καλούνται να είναι παρούσες για να καταθέτουν την  άποψή τους, όπως επί παραδείγματι συμβαίνει με το κτίριο της Άνω Λάβδανης που διεκδικείται απ’ τον Δήμο και την Αδελφότητα και θα πρέπει στο επόμενο Δ.Σ. να κληθεί να παραστεί εκπρόσωπός της.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Μποντίνης  μετέφερε στο Σώμα, την πληροφορία ότι πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Δολιανών, διαμαρτύρονται ότι δεν τους διανεμήθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, για να δεχτεί σε αυτό την φραστική επίθεση του δημοτικού συμβούλου κ. Λίτσα που παρενέβη χωρίς να του δοθεί ο λόγος, συμπεριφορά που ανέχτηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.!
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης, έθεσε το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Πωγωνίου (που πλέον δεν λειτουργεί)  στην Τ.Κ. Δελβινακίου  Ακόμη, έθεσε το θέμα της ανάγκης ειδοποίησης των κατοίκων για το κόψιμο των χόρτων στις ιδιοκτησίες τους και του καθαρισμού των δρόμων απ’ τον Δήμο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσέπας έθεσε το ζήτημα της έλλειψης ιατρού στο Κεφαλόβρυσο, όπου πλέον  το επισκέπτεται μια φορά το μήνα, το θέμα της τσιμεντόστρωσης του δρόμου στο εκκλησάκι του  Αγίου Ραφαήλ και της αποκατάστασης του φωτισμού στο τοιχίο αντιστήριξης που πρόσφατα κατασκευάστηκε στη Τοπική Κοινότητα.