Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Καταγγελία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πωγωνίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΚΑΙ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΝΟΜΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 Σχετικά με το άρθρο 35 του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» που αφορά στα νηπιαγωγεία δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν άξιος συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων θέλει να δώσει τη χαριστική βολή και στην παιδεία.
 Μετά την «δίκαιη λύση» που προωθεί στο ασφαλιστικό και φορολογικό ενάντια στο λαό τώρα θέλει να κλείσει εκατοντάδες νηπιαγωγεία και κατ΄ επέκταση και δημοτικά σχολεία με την δικαιολογία του νοικοκυρέματος.
 Η αλήθεια είναι ότι θέλει να τα κλείσει για να μην κάνει καμία πρόσληψη προσωπικού, να αφήσει τα παιδιά μας χωρίς εκπαίδευση μόνο και μόνο για να περισσέψουν κεφάλαια για να τα δωρίσει στους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές όπως έχει δεσμευτεί υπογράφοντας το τρίτο αριστερό μνημόνιο.
 Δηλώνουμε ότι δεν τους πιστεύουμε όταν λένε πως οι παραμεθόριες  περιοχές θα εξαιρεθούν γιατί η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι την ευθύνη γι΄ αυτό θα την έχει ο οικείος διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  Επίσης καταγγέλουμε τη στάση τις πλειοψηφίας των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, όπου κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο υπουργείο απέκλεισαν την αντιπροσωπεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας από τη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας.
  Γιατί άραγε; Τη ήθελαν να συμφωνήσουν με τον αριστερό κ. Φίλη χωρίς να είναι οι γονείς μπροστά;
  Έτσι κατανοούν αυτοί οι εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές και αυριανοί βουλευτές των αστικών κομμάτων  την κοινή δράση εκπαιδευτικών, γονιών  και μαθητών;

  Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν μαζί με αυτούς που δεν τους έχουν πουλήσει για τις καρέκλες για  άμεση απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών, πλήρης χρηματοδότηση όλων των σχολείων από το κράτος, άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού  για κανένα σχολείο κλειστό.