Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Οι θέσεις του ΚΚΕ για στους πρόσφυγες

Η Τοπική Οργάνωση Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, «μπροστά στην όξυνση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος και τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση  και την ΕΕ μετατροπή της χώρας μας αλλά και της περιοχής μας σε τόπο εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών», καλεί το λαό της περιοχής «να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα κύματα των προσφύγων: τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που γίνονται για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των μονοπωλίων». Καλούμε το λαό της περιοχής να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, να απαιτήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξή τους, σημείωσε ο κ. Πάνος Καραγιάννης εκ μέρους του ΚΚΕ χτες παρουσιάζοντας τις θέσεις για το προσφυγικό.
«Στα "λόγια" η κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα µε το δράµα των προσφύγων, στην πράξη όµως συµµετέχει σε κάθε βήµα που οξύνει το πρόβληµα: Συµµετέχει, όπως και οι προηγούµενοι, στις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις, υπογράφει και εφαρµόζει τις αποφάσεις της ΕΕ που εντείνουν το πρόβληµα και για τους ξεριζωµένους και για τους Έλληνες. Είναι ψέµα ότι "το ΝΑΤΟ και η ΕΕ µπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια".


 Αυτοί είναι που ανάβουν τη φωτιά του πολέµου. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Συνιστά υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Σηµατοδοτεί την παραπέρα συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάµεων σε µία "εύφλεκτη" περιοχή, όπως το Αιγαίο. Είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς και ιδιαίτερα τους νέους. Ετοιμάζουν νέα σφαγή στην περιοχή µας. Στη θέση των σημερινών προσφύγων και μεταναστών μπορεί να βρεθεί κάθε λαός», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Το ΚΚΕ «έχει καταθέσει συγκεκριµένες προτάσεις για την ανακούφιση των συνεπειών, που απαιτούν ρήξη µε την ΕΕ και τους ιµπεριαλιστικούς οργανισµούς, µε το ίδιο το εκµεταλλευτικό σύστηµα. Η πατριωτική στάση για κάθε Έλληνα εργαζόμενο, άνεργο, φτωχό αγρότη, αυτοαπασχολούμενο νέο, είναι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ο αγώνας για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς».