Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Δυο πρώτα βραβεία για τα Εκπαιδευτήρια Γένεσις στο παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο ACSTAC

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχαν στο Παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο του ACSTAC που διοργάνωσε το Kολλέγιο Anatolia στη Θεσσαλονίκη.
Λίγα λόγια για το Acstac
Το ACSTAC τελεί υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society).
Η λογική πίσω από το ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) είναι η εκπαιδευτική προσομοίωση ενός επιστημονικού συνεδρίου. Με άλλα λόγια, οι μαθητές λειτουργούν ως μικροί επιστήμονες, και αφού επιλέξουν ένα θέμα, κάνουν έρευνα και στη συνέχεια προετοιμάζονται για να έρθουν στο συνέδριο και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σαν να ήταν πραγματικοί επιστήμονες.
Την ίδια ώρα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν με το σύνολο της ροής του επιστημονικού συνεδρίου, δηλαδή εκτός από συμμετέχοντες, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετήσει ως διοργανωτές του συνεδρίου και ως κριτές των επιστημονικών εργασιών. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές δεν αποκτούν μόνο γνώση μέσω της συγγραφής της εργασίας τους, αλλά μια άλλη ομάδα μαθητών καταφέρνει να κερδίζει μια άλλη μορφή της γνώσης μέσα από τη διαδικασία κρίσης των εργασιών.
Οι μαθητές που επιθυμούν να είναι εισηγητές επιλέγουν ένα θέμα της προτίμησής τους μεταξύ των παρακάτω πέντε κατηγοριών ή «επιστημονικών κλάδων»:
1. Βιολογία/ Ιατρική
2. Μαθηματικά
3. Φυσική
4. Χημεία
5. Πληροφορική 
Συνολικά τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ διακρίθηκαν οι εξής 7 συμμετοχές στο συνέδριο :
1. Λοίμωξη από τον ιό των Ανθρώπινων Θηλωμάτων (HPV) . Επιπτώσεις – Πρόληψη ( Παναγιώτης Λαμπρόπουλος Α’ Λυκείου).
2.  Φως και Χρώμα – Το ουράνιο τόξο (Σπύρος Κωστής, Φρειδερίκη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Παππάς, Άννα Τζέλη Β’ Γυμνασίου).
3. Βιονικά Εμφυτεύματα ( Αγγελική Βλάχου, Αφροδίτη Γκούντα, Διογένης Ελευθερίου, Αλέσσια Πιτούλη,  Ράπτης Χρήστος, Έλενα Σιόντη, Χριστίνα Σταύρου Α’ Λυκείου).
4. Nanotechnology Saves the Day ( Μαριάννα Γαλάνη, Κωνσταντίνος Γκοντόρας, Βάια Λιάμη, Ιάσονας Παπαδημητρίου, Κατερίνα Παππά Γ’ Γυμνασίου).
5. Η Γένεση και ο θάνατος των αστεριών(Μαριάννα Γαλάνη, Κωνσταντίνος Δουβανάς, Βάια Λιάμη, Χριστίνα Μήτση, Κατερίνα Παππά, Ηλίας Ράπτης,Ελένα Σωτηροπούλου Γ΄Γυμνασίου).
6. Το μεγάλο πείραμα του αιώνα και οι νέοι δρόμοι που ανοίγονται στη φυσική ( Γαβριέλλα Γαλουντζή Α’ Λυκείου).
7. Αναστροφή των μαγνητικών πόλων της γης ( Άκης Μήτσης, Γιώργος Παύλου, Αλέξανδρος Σιούλας, Θωμάς Τζαβέλλας Β’ Γυμνασίου).
 Στη λήξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στις οποίες πρωταγωνίστησαν τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ, αφού κατέκτησαν επάξια την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ με τη συμμετοχή της Γ΄ Γυμνασίου (Γαλάνη Μαριάννα, Γκοντόρας Κων/νος, Λιάμη Βάια, Παπαδημητρίου Ιάσονας, Παππά Αικατερίνη) έχοντας την αγγλόφωνη εργασία Nanotechnology Saves the Day , καθώς και της Α’ Λυκείου(Βλάχου Αγγελική, Γκούντα Αφροδίτη, Ελευθερίου Διογένης, Πιτούλη Αλέσσια, Ράπτης Χρήστος, Σιόντη Ελένη, Σταύρου Χριστίνα) έχοντας την εργασία Βιονικά Εμφυτεύματα. 
Η διάκριση των μαθητών μας έγινε ανάμεσα σε 260 εργασίες!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας  - Καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!!!