Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

"Η Ήπειρος της Αποδημίας»: Μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας και video, από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας



Αριθ. πρωτ.2829     Αθήνα 11-02-2016
“Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ»
Μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο
από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στην προοπτική του “Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016” που θα διοργανωθεί στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο το Σάββατο 5 και την Κυριακή  6 Μαρτίου διοργανώνει διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας και βίντεο με θέμα την “Ήπειρο της αποδημίας”.
Στο θέμα του διαγωνισμού έχουν θέση τα έργα, τα αποτυπώματα ή τα ίχνη των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προσωπικά ή συλλογικά, στην ξενιτιά. 
Εικόνες, για παράδειγμα από έναν ηπειρώτικο φούρνο, ένα έργο της ηπειρωτικής ευεργεσίας, (Ζάππειο, Μετσόβιο) μέχρι τα ηπειρωτικά γλέντια ή τις εκδηλώσεις των συλλόγων μας, ακόμα και οι ίδιοι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, τα πρόσωπά τους, η παρουσία τους, η ζωή τους.
Ας αναδείξουμε με τη δύναμη των εικόνων το ότι η Ήπειρος ως Άπειρος δεν έχει τέλος, είναι παντού, το ότι οι απόδημοι Ηπειρώτες κομίζουν και αποτυπώνουν τη μάνα Ήπειρο με πολλούς και όμορφους  τρόπους όπου και αν βρεθούν, στήνοντας νοερά γεφύρια που τους ενώνουν με το γενέθλιο τόπο.
Σε αυτό τον πρωτότυπο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα Ηπειρωτικά σωματεία της αποδημίας (αδελφότητες, ενώσεις, σύλλογοι, Ομοσπονδίες), στέλνοντας δημιουργίες μελών τους που είναι είτε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες φωτογράφοι και κινηματογραφιστές. 
Όριο συμμετοχής έως και τρεις φωτογραφίες και έως ένα βίντεο διάρκειας έως και 15 λεπτών, σε οποιοδήποτε format (ανά μέλος σωματείου). 
Κάθε φωτογραφία ή βίντεο πρέπει να συνοδεύονται από συμπληρωμένη τη φόρμα που ακολουθεί συνημμένα.
Η αποστολή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@panepirotiki.com  με θέμα "Διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο" ή με την απευθείας επίδοση στην γραμματεία της ΠΣΕ τις ώρες λειτουργίας της (9 πμ – 3 μμ).
Τα σωματεία που συμμετέχουν στο διαγωνισμό έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν τις συμμετοχές τους ομαδικά και μεμονωμένα κάθε φορά. Εξάλλου και στην επιβράβευση και στην έκθεση των φωτογραφιών θα μνημονεύονται και ο σύλλογός του και ο φωτογράφος.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και δεν έχουν ήδη επαφή με κάποιον Ηπειρωτικό σύλλογο, Ομοσπονδία, αδελφότητα, μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία της ΠΣΕ ή στον υπεύθυνο νεολαίας της Πανηπειρωτικής Νικόλαο Ζέκη (6955804643, nikolaos_zekis@yahoo.co.uk ) αλλά και το μέλος της ομάδας φωτογραφίας Θωμαΐς Σούλη (6988136611, thomai92@hotmail.com ) για συνεννόηση και οδηγίες.
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο θα διαρκέσει από τις 15 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου. 
Το σύνολο των φωτογραφιών θα αναρτηθεί ταυτόχρονα την 1η Μαρτίου στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της ΠΣΕ και όσες από αυτές συγκεντρώσουν ως και τις 5 Μαρτίου τα περισσότερα «likes» θα είναι εκείνες που θα πάρουν τα τρία πρώτα βραβεία κοινού. Παράλληλα η Π.Σ.Ε. συστήνει  κριτική επιτροπή, με την συμμετοχή διακεκριμένων Ηπειρωτών φωτογράφων η οποία θα απονείμει τα δικά της καλλιτεχνικά βραβεία. Η επιβράβευση συνοδεύεται από προσφορά επάθλων μέσω των χορηγών του διαγωνισμού.
Στη διάρκεια του “Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016” οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα προβάλλονται σε slide show σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ενώ οι καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα αναρτηθούν στην έκθεση φωτογραφίας που θα λειτουργήσει σε όλη τη διάρκεια του διημέρου. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στην διάρκεια της "Πίτας του Ηπειρώτη” ( Κυριακή 6 Μαρτίου).
Το “Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016” δεν μας προσκαλεί απλά σαν θεατές αλλά σαν συνδημιουργούς του και πρωταγωνιστές του και ο διαγωνισμός “Η Ήπειρος της Αποδημίας” προτείνει έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο, ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες μας που μπορούν και αξίζει να γίνουν πρωταγωνιστές του διημέρου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  Η Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Δόσης    Ελευθερία Σιαμέτη