Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Πολύπλευρη ενημέρωση για τους Καρδιολόγους της Ελλάδας

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας 2016 της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Για τρεις ημέρες χιλιάδες Καρδιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων βρίσκονται στα Ιωάννινα  για να ενημερωθούν για όλες τις ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο πεδίο της Καρδιολογίας.
Οι 14 Ομάδες Εργασίας της ΕΚΕ, λειτουργώντας κατά το πρότυπο των αντίστοιχων ομάδων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, θα παρουσιάσουν επίκαιρη και πολύπλευρη επιστημονική γνώση στον εξειδικευμένο τομέα με τον οποίο ασχολούνται.
Οι  εξελίξεις στην καρδιακή βηματοδότηση και απινίδωση, η έντονη ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών κέντρων, οι νέοι προβληματισμοί για τεχνικές και θεραπείες, τα νεότερα δεδομένα στο πεδίο της φαρμακευτικής αγωγής, η βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών και πολλά άλλα μείζονα θέματα αναδεικνύονται από καταξιωμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα.
Πέρα από το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προσπάθειας του Δήμου Ιωαννιτών να επιλεγεί η πόλη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 -σε ειδική αίθουσα- ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και όλων των Δήμων του Νομού στον πολιτιστικό, τουριστικό και κάθε άλλο τομέα που διακρίνεται η ευρύτερη περιοχή.
Τέλος το βράδυ της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας βράβευσε Καρδιολόγους που έχουν επιδείξει αξιόλογη καλλιτεχνική δραστηριότητα δίνοντας το μήνυμα ότι η επιστήμη και η Τέχνη μπορούν να συμβαδίζουν και να αλληλεπιδρούν προς όφελος του ανθρώπου.