Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση της Ένωση Δασικών Συνεταιρισμών Κόνιτσας-Ζαγορίου-Μετσόβου και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Κόνιτσας-Ζαγορίου-Μετσόβου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Συντονιστή Κώστα Μπασιούκα και τους Βουλευτές Γιάννη Στέφο και Μερόπη Τζούφη.
Στη συνάντηση οι δασεργάτες έθεσαν το πρόβλημα της αδυναμίας υλοτόμησης που προκύπτει από το νόμο για τους δασικούς συνεταιρισμούς του 2003, ο οποίος επέτρεψε να είναι μέλη των δασικών συνεταιρισμών και μη-δασεργάτες, μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε οικογενειακές ή και ατομικές επιχειρήσεις. Επίσης κατήγγειλαν περιπτώσεις δασικών συνεταιρισμών, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί λήμματα προς υλοτόμηση, τα μέλη των οποίων δεν έχουν ούτε ένα ένσημο του ΙΚΑ έχοντας παραχωρήσει τα λήμματα σε άλλους συνεταιρισμούς ή όλα τα ένσημα τα έχει καταβάλλει μόνο ένα μέλος του συνεταιρισμού.
Ακόμα ανέφεραν ως άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τη συγκρότηση του Μητρώου Δασεργατών, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι πραγματικοί δασεργάτες, την αλλαγή του νόμου για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς και την έγκαιρη εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων από το σύνολο των δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Από τη μεριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους ενημέρωσαν για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την απόφασή της να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση του μητρώου Δασεργατών και στη θέσπιση νόμου για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς, με στόχο να εξυγιάνει τη συγκεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα. 


Εξήγησαν στους δασεργάτες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να άρει τις στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης. Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη να κατανοηθεί από το σύνολο των δασεργατών η δημιουργία συνεργατικών σχημάτων, προκειμένου να συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και  για το δικό τους  άμεσο, αλλά και μακροπρόθεσμο όφελος.
Τέλος, συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν άμεσα, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν ένα πλαίσιο προτάσεων ενόψει της ψήφισης του νέου νόμου για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς, το οποίο θα προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση και θα εξασφαλίζει το μέλλον του επαγγέλματός τους.

Το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ