Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Πωγωνίου: Υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ένδειας, από 26 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΔΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΒΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ο Δήμος Πωγωνίου  πληροφορεί τους πολίτες του, ότι από  26/2/2016 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το εφάπαξ επίδομα ένδειας. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Καλπάκι, στο παλιό Δημαρχείο) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. 
Η περίοδος κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι μέχρι 02/03/2016
Το ανωτέρω βοήθημα, θα χορηγηθεί εφάπαξ και το δικαιούνται οικογένειες, Ελλήνων και Αλλοδαπών, (και μονογονεϊκές που αποτελούνται από τον γονέα και τα τέκνα του – ανήλικα ή ενήλικα άγαμα – που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και τον βαρύνουν φορολογικά), κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στο Δήμο Πωγωνίου. Οι ενδιαφερόμενοι, προσωπικά μόνο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, με τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΑΣ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ  ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1.  ΑΙΤΗΣΗ (παρέχεται από την υπηρεσία).
2.  Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Άδεια διαμονής
3.  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης (Ε1), εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2014  ή 2015 και αντίγραφο Ε9 για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας ή Υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται πως δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του επικυρωμένη με το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
5.  Μισθωτήριο ή απόδειξη ενοικίου και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν, λογαριασμός ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας,  στο όνομά μου.
6.  Αντίγραφο κάρτας ανεργίας για τον αιτούντα και για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας και σε περίπτωση επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, βεβαίωση.
7.  Οποιοδήποτε παραστατικό δικαιολογεί την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άτομο (έξωση, φυσική  καταστροφή, όπως πλημμύρα και πυρκαγιά, ξαφνική ασθένεια, αιφνίδιος θάνατος,  διαζύγιο, απόλυση από την εργασία, κτλ.).                                                               
8.   Πιστοποιητικό αναπηρίας  σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή ΚΕΠΑ (μόνο για  αναπηρία 67% και άνω) ή πιστοποιητικό Προβλήματος  Υγείας ή Αντίγραφα  πρόσφατων ιατρικών γνωματεύσεων από Δημόσιο Φορέα
9.  Για κάθε οικογένεια γίνεται αποκλειστικά μόνο μια αίτηση (Όταν πρόκειται για άτομα που συμβιώνουν στην ίδια οικία, δικαίωμα αίτησης έχει ο ένας εξ αυτών).
10.   Αντίγραφο βιβλιαρίου Υγείας ή βιβλιαρίου κοινωνικής ασφάλισης (απορίας)
11. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της αναγνωριστικής απόφασης χορήγησης επιδόματος
12.  Υπεύθυνη δήλωση ότι όλα τα στοιχεία που προσκομίζει είναι αληθή, επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή
13.  Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
14.  Αντίγραφο Λογαριασμού  Τράπεζας με το όνομα του αιτούντος για την κατάθεση του επιδόματος.
15.
ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ
Στην αίτηση να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία επικοινωνίας με τον αιτούντα για την διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας από τον Κοινωνικό Λειτουργό που είναι προαπαιτούμενη της διαδικασίας.
Η Υπηρεσία μας επιφυλάσσεται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, εφ όσον αυτά κριθούν αναγκαία.