Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Δραστηριότητες κατά το μήνα Νοέμβριο της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «Καθαρός Καλαμάς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του τελευταίου Δ.Σ. το Νοέμβριο υλοποιήθηκαν τα παρακάτω:
      Αποστολή εγγράφου στην Περιφέρεια Ηπείρου (Δ/νση Υδάτων) όπου
α) Ζητείται η κοινοποίηση των προτάσεων των αρμοδίων επιτροπών σχετικά με την ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά
β) Ζητείται η γνωστοποίηση των ενεργειών που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
γ) Ζητείται απάντηση για τον έλεγχο των αγωγών από τη βιομηχανική ζώνη στην τάφρο της Λαψίστας.
Καταγραφή
Αποστολή εγγράφου στο Δήμο Πωγωνίου σχετικά με την πορεία των έργων του βιολογικού σταθμού Παρακαλάμου.
Καταγραφή
 Αποστολή εγγράφου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σχετικά με την κατασκευή-επιδιόρθωση της ιχθυόσκαλας στο φράγμα του Ράγιου για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ψαριών και των χελιών στο ποτάμι στα πλαίσια της διατήρησης της ιχθυοπανίδας του και τη βοήθεια που προσφέρει και στον αυτοκαθαρισμό του ποταμού.
Καταγραφή
      Περιμένουμε τις απαντήσεις στις επιστολές για να δούμε πως θα δρομολογήσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. το Δεκέμβριο.
      Επίσης μετά την αποστολή γραμμάτων στα σχολεία των Δήμων Πωγωνίου, Ζίτσας και Φιλιατών με αίτημα την επίσκεψη μελών του Δ.Σ. στα σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών για τα προβλήματα του ποταμού,
Καταγραφή
πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο του Παρακαλάμου από τον πρόεδρο, το γραμματέα και την ταμία της Κίνησης. Στις συναντήσεις υπήρξε εξαιρετικό κλίμα και θετική ανταπόκριση από μαθητές και εκπαιδευτικούς και συζητήθηκε η παραπέρα συνεργασία της Κίνησης με τα σχολεία του Παρακαλάμου.
Βουτσαράς   30/11/2015
Το Δ.Σ. της Κίνησης